Mornar se ne predaje lako

Barani su upisali treći uzastopni trijumf u svom domu u nastavku šampionata, i još uvijek sanjaju prvoligaške snove.
1 komentar(a)
Rudar - Mornar, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Mornar, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 09.03.2016. 19:50h

Mornar je prekinuo negativnu seriju od tri uzastopna poraza na svom terenu u duelima sa Grbljem - 1:0. I ne samo to…

Barani su upisali treći uzastopni trijumf u svom domu u nastavku šampionata, i još uvijek sanjaju prvoligaške snove.

Grbalj je došao sa željom da stigne do nove trojke, međutim, tim Rudolfa Marčića ih je spriječio u tom naumu. Susret je odlučen u prvom poluvremenu, dijelu meča u kojem su Barani kontrolisali igru, a ni igrački deficit u nastavku nije ih koštao osvajanja bodova.

“ Izuzetno važna pobjeda za nas, jer se nakon nje još uvijek može pričati o opstanku. Grbalj je ekipa koja dobro igra na domaćem terenu, a naša vizija je bila jasna. Željeli smo trijumf na domaćem terenu i do njega po mom skromnom mišljenju zasluženo stigli. Kontrolisali smo meč, u prvom poluvremenu imali zrelije prilike da stignemo I do veće razlike”, rekao je trener Mornara Rudolf Marčić.

A prvo uzbuđenje nagovjestilo je konačan epilog. Igrao se 28.minut. Nikolić je sa desne strane proigrao Leverdu čiji je udarac glavom završio na okviru gola.

Dva minuta kasnije nova dva uzbuđenja pred golom gostiju. Nakon sjajnog proigravanja Ragipovića, Nikolić nije prevario driblingom golmana Grblja Carevića, a u nastavku akcije ni Vučinić nije matirao čuvara mreže gostujuće ekipe.

Deset minuta kasnije dogodio se trenutak odluke. Teledirigovanim proigravanjem sa desne strane, Baćo Nikolić je proigrao Nemanju Leverdu, koji je glavom u punom trku matirao Carevića.

“Ovo je bio meč u kojem su viđena dva različita poluvremena. U prvom nismo ličili na pravu ekipu. U drugom smo zaigrali znatno bolje, imali par akcija i prilika da stignemo do poravnanja ali nismo uspjeli. Zaslužena pobjeda Mornara”, rekao je trener gostiju Miljan Radović.

A sve što su gosti napravili u drugom dijelu dogodilo se u prvih deset minuta nastavka. U 47.minutu Petar Vukčević nije sproveo loptu u mrežu nakon proigravanja Jablana sa desne strane. Mornar se u 53.minuta spasavao i sa gol linije.

Nakon pokušaja Jablana u presudnom trenutku na pravi način je reagovao štoper Barana Gajević.

Deset minuta kasnije, domaći su ostali sa igračem manje u polju, nakon što je poslije drugog žutog kartona isključen odlični Ragipović, ali su i znalački sačuvali prednost do kraja.

Bonus video: