Ibrahimović i Trap zaustavili evropski put Čelsija

U četvrtfinale se plasirala i Benfika, eliminisavši Zenit
89 pregleda 1 komentar(a)
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.03.2016. 21:53h

Drugu godinu zaredom, Pari sen Žermen bio je bolji od Čelsija u eliminacionoj fazi Lige šampiona.

"Sveci" su dva puta savladali aktuelnog engleskog šampiona - večeras u revanšu 2:1, isto kao i na svom terenu u prvom meču.

Moglo je da bude i drugačije.

Gosti su poveli golom Rabioa, izjednačio je Dijego Kosta, koji je zbog povrede morao da izađe u 60. minutu.

Minut prije drugog gola gostiju, koji je postigao Ibrahimović, sjajne šanse imali su Vilijan i Azar, ali je Kevin Trap zaustavio njihove udarce.

U četvrtfinale se plasirala i Benfika, koja je, takođe, sa 2:1 savladala Zenit u gostima u revanšu. Portugalski tim slavio je i na domaćem terenu 1:0.

Juče su plasman među osam najboljih izborili Real i Volfsburg.

Tok meča

Utihnuli su navijači Čelsija, sa tribina se čuje samo grupa navijača Pari sen Žermena.

Tek deset minuta prije kraja ulazi Edinson Kavani za Pari sen Žermen.

Engleski mediji pisali su ove sedmice o mogućoj trampi - Kosta u PSŽ, Kavani u Čelsiju, ali teško da će se novi trener Čelsija, vjerovatno Antonio Konte, tek tako odreći Koste.

Trebalo bi da se dogodi čudo da Pari sen Žermen ne ovjeri prolaz u četvrtfinale. Čelsi čudo traži i bez Azara, koji se, takođe, povrijedio. Zamijenio ga je Oskar.

Prethodno je zbog povrede domaćin ostao bez Dijega Koste.

67. minut - 2:1 vodi Pari sen Žermen. Sličan gol kao prvi - Di Marija je ovoga puta ostao sam na lijevoj strani, ubacio na peterac, a Ibrahimović zakucao loptu pod prečku.

Bio je to 19. gol švedskog napadača za Pari sen Žermen u Ligi šampiona, a 31. ove sezone.

Čelsiju su sada potrebna tri gola...

65. minut - kakva šansa za Čelsi. Vilijam je tukao po zemlji, Trap sjajno odbranio, lopta došla do Azara, a njemački golman ponovo izvanredan.

63. minut - poslije dugo vremena Ibrahimović u šesnaestercu Čelsija. Njegov pokušaj zajednički su izblokirali Ivanović i Kurtoa. Samo korner, a nakon kornera - ništa.

Kakav peh za Čelsi - Dijego Kosta morao je da izađe zbog povrede. Izgleda da je u pitanju mišić. Brazilac sa španskim državljanstvom bio je nezadrživ u prethodnih 60 minuta.

Zamijenio ga je mladi Bertran Traore.

Lakše dišu David Luis i Tijago Silva.

Žuti karton za Mikela, zbog faula nad Lukasom Mourom. Žuti ima i Fabregas.

Igrači Čelsija ljute se, čini se s pravom, što nešto ranije nije dosuđen faul nad Vilijanom u opasnoj zoni.

Na tribinama Dejvid Bekam. Za koga navija engleska fudbalska ikona - za klub iz njegove zemlje, ili klub u kome je igrao?

Na terenu je, inače, samo jedan Englez - Kejhil.

49. minut - ponovo je vihorni Vilijan probio po desnoj strani, mnogo je brži od Rabioa, a udarac Dijega Koste je izblokiran.

Počelo je drugo poluvrijeme u Londonu. Rezultat je 1:1. Rabio doveo PSŽ u vođstvo, izjednačio sjajni Dijego Kosta.

Poslije prvih 45 minuta, Pari sen Žermen ima aktivan rezultat, ali Čelsi nakon izjednačujućeg gola djeluje opasno i samouvjereno.

Može biti svašta u drugom dijelu, nakon fantastičnog prvog poluvremena.

45. minut - opet razigrani i rastrčani Dijego Kosta. Šutirao je sa 20-ak metara, Trap nesigurno intervenisao, a Markinjos izbacio loptu u korner.

Još jedan žuti karton za vezne igrače Pari sen Žermena. Nakon Rabioa, kažnjen je i Tijago Mota. I to govori koliko su trenutno igrači Čelsija agresivniji i brži sa loptom.

40. minut - Čelsi sve opasniji. Vilijan je motor ekipe. Pokrenuo je akciju po desnoj strani, na kraju je Fabregas sa 20-ak metara šutirao pored gola.

34. minut - pokušao je Ibrahimović glavom, na centaršut Lukas Moure, pravo u Kurtou. Na drugoj strani, Kosta je pobjegao Rabiou, koji ga je povukao sa leđa i dobio žuti karton.

Čelsi je izjednačio u trenucima kada je izgledalo da sve ide na ruku gostima, koji su odlično pokrivali svaki dio terena.

Ali, Dijego Kosta je u formi, preporođen od dolaska Hidinka.

27. minut - Dijego Kosta je veliki golgeter - fenomenalna reakcija napadača Čelsija u šesnaestercu, sjajnom fintom prevario je Tijaga Silvu i matirao Trapa - 1:1.

16. minut - vodi Pari sen Žermen. Mladi Adrien Rabio strijelac - asistirao mu je Ibrahimović, koji je jako ubacio na drugu stativu, a Rabio bio na pravom mjestu. Sada je pred Čelsijem gotovo nemoguća misija.

Engleski bukmejkeri ne vjeruju da Čelsi može da preokrene - samo 1,44 iznosi kvota na pobjedu Pari sen Žermena i u revanšu.

Nakon početnog pritiska Čelsija, fudbaleri Pari sen Žermena umirili su dešavanja na terenu, uveli meč u ritam koji odgovara njima.

Imaju i dosta prostora, očigledno je da domaćin ne želi da rizikuje bar u uvodu utakmice.

6. minut - drhtao je Čelsi. Lukas Moura je izbacio Di Mariju, koji je prevario Kurtou, ali je loptu izbacio Ivanović.

3. minut - prva opasnost pred golom Pari sen Žermena. Dijego Kosta odlično je stvorio prostor na vrhu šesnaesterca, šutirao, ali je Trap odbio loptu.

Na "Stamford bridžu" igra se jedan od derbija osmine finala, u kome će Čelsi pokušati da nadoknadi gol minusa iz prvog meča protiv Pari sen Žermena.

To je jedini poraz „plavih“ od kada ih je preuzeo Gus Hidink.

Čelsi: Kurtoa, Aspilikueta, Ivanović, Kejhil, Kenedi, Mikel, Fabregas, Pedro, Vilijan, Azar, Dijego Kosta.

PSŽ: Trap, Markinjoš, David Luis, Tijago Silva, Maksvel, Matuidi, Mota, Rabio, Lukas Moura, Di Marija, Ibrahimović.

Prošle godine, Murinjov Čelsi, budući šampion Engleske, ispao je od „svetaca“, golom koji je postigao David Luis u produžetku za konačnih 2:2.

Čelsi je neporažen na sedam mečeva protiv francuskih timova na "Stamford bridžu", a pet puta nije primio gol.

Ipak, jedan čovjek može sve da riješi. Ne bi bilo prvi put...

Benfika je ostvarila sjajan rezultat, dvostruku pobjedu nad ruskim šampionom, koji je grupnu fazu završio maksimalnim učinkom.

Zenit je u revanšu vodio golom Hulka u 69. minutu, u 85. je izjednačio Nikolas Gaitan, a pobedu gostima donio Taliska u šestom minutu sudijske nadoknade.

Zenit je imao inicijativu od početka utakmice, ali bez ozbiljnijih šansi, sve do gola Hulka.

Žirkov je bio snažniji u duelu s Nelsonom Semedom, potom odlično prošao po lijevoj strani i centrirao u peterac, gdje je Hulk bio neometan i sa tri metra udarcem glavom postigao pogodak.

Benfika je potom bila agresivnija, ali je posebno raspoložen bio golman Zenita Jurij Lodigin.

Lodigin je prvo odlično odbranio šut Viktora Nilson-Lindelofa, ali je potom šest minuta prije kraja bio nemoćan, iako je i tad odlično zaustavio udarac Raula Himenesa sa tridesetak metara.

Lopta je poslije toga pogodila prečku, a najbrži je bio Gaitan, koji je utrčao ispred Nikolasa Lombaetsa i lako postigao pogodak.

Pobjedu Benfiki doneo je rezervista Taliska u nadoknadi.

Tragičar Zenita bio je napadač Artjom Dzjuba, koji je u drugom poluvremenu, prije izjednačujućeg gola Benfike, propustio dvije izgledne prilike.

Bonus video: