Benfika puca od samopuzdanja pred gostovanje u Rusiji

0 komentar(a)
Benfika, Foto: Beta/AP
Benfika, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2016. 11:40h

Pobjeda u lisabonskom derbiju u gostima protiv Sportinga stvorila je veliku euforiju u Benfiki. „Orlovi” su preuzeli prvo mjesto u domaćem šampionatu, a protiv Zenita imaju gol prednosti (1:0).

"Svi vjerujemo da ćemo se iz Rusije vratiti zadovoljni. U prvom susretu smo dominirali, realno trebalo je da bude 2:0 ili 3:0. Važno je da nismo primili gol i da sada imamo jasnu situaciju pred meč u Sankt Peterburgu", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

Zenit je ušao u takmičarski ritam nakon velike pauze u prvenstvu Rusije, ali je pobijedio samo u jednoj od tri utakmice u 2016. godini - i to u Kupu protiv Kubana u produžetku.

"Ovo je istorijski momenat za Zenit, imamo šansu da prvi put stignemo do četvrtfinala. Samo nam nije potreban pritisak, jer igramo protiv tima koji uvijek posjeduje veliku strast na terenu i poznato je da je uvijek kompaktan. Šta je neophodno? Da svedemo greške na minimum, jer Benfika ima ubitačan kontranapad. Moramo da budemo strpljivi", istakao je odlazeći trener Zenita Andre Viljaš-Boaš.

Portugalski stručnjak na ljeto napušta Rusiju, a velike šanse da ga naslijedi ima Manuel Pelegrini, kojeg na klupi Mančester sitija mijenja Pep Gvardiola.

Bonus video: