Hidinkova zamka "svecima"

0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2016. 10:50h

Da li je Pari Sen Žermen u krizi igre i rezultata ili je u pitanju samo nedostatak motivacije u francuskoj Ligi 1 otkriće se večeras nakon okršaja u Londonu - Parižani gostuju Čelsiju u revanšu osmine finala Lige šampiona i brane gol prednosti sa „Parka prinčeva” (2:1).

Od prve utakmice protiv „plavaca”, koja je odigrana 16. februara, PSŽ je kiksao dva puta u šampionatu, dva puta je pobijedio (jednom u Kupu), ali se francuski mediji pitaju da li je igra koju prikazuje tim Lorana Blana dovoljna i da se preživi „Stamford bridž”. Jer, pobjeda od 2:1 ne garantuje ništa protiv Čelsija koji djeluje sve bolje pod komandom Gusa Hidinka.

"Nismo u krizi, u to sam siguran. U redu, slažem se da u posljednje vrijeme nismo na prepoznatljivom nivou, ali sjetite se da smo protiv Čelsija bili veoma dobri u prvoj utakmici", rekao je Blan.

PSŽ je u prvom duelu slavio golovima Zlatana Ibrahimovića i Edinsona Kavanija. Gol za Čelsi je postigao Bane Ivanović.

"Nijedan rezultat iz prve utakmice nam ne garantuje miran revanš, jer znamo kvalitet Čelsija. Naši mečevi su tradicionalno veoma neizvjesni i vjerujem da će i ovog puta biti tako. Naravno, vjerujem i da ćemo opet mi biti bolji", dodao je Blan.

Od kada je Hidink naslijedio Žozea Murinja u Londonu, Čelsi ima samo jedan poraz, upravo od PSŽ-a, a Holanđanin zna da mu sada ne odgovara ni samo da trijumfuje.

"Ako primimo gol, biće mnogo teško. Čeka nas 90 minuta, možda i više, u kojima moramo da pokažemo da smo zreli za ovakve utakmice. PSŽ je tim koji zna šta hoće, godinama ima ozbiljan projekat i veoma cijenim ono što rade. Prvi meč? Mogao je da se završi i drugačije, ali sam zadovoljan kako smo parirali protivniku. Sada, međutim, nema popravnog", jasan je iskusni trener.

Luiz: Volim Čelsi, to se nikada neće promijeniti

Štoper PSŽ-a David Luiz se opet vraća u London, igraće pred publikom s kojom je slavio trofej Lige šampiona.

"Moje poštovanje i ljubav prema Čelsiju se nikada ne mogu promijeniti", rekao je Luiz za zvanični sajt Uefe.

Upravo je Brazilac prošle godine u produžetku postigao gol koji je Parižanima omogućio odlazak u četvrtfinale.

"Rekao sam bio da neću slaviti gol ako pogodim zbog svoje istorije u Čelsiju, ali savladale su me emocije i važnost momenta u kojem smo bili. Branili smo se sa igračem manje, a ja sam bio strijelac u produžetku za prolaz. Jednostavno, bio sam presrećan, ali Čelsi obožavam", istakao je Luiz, čiji tim juri plasman među osam najboljih četvrtu godinu zaredom.

Jedan od najplaćeniji defanzivaca u istoriju fudbala vjeruje da PSŽ ima snagu da osvoji Ligu šampiona.

"To želimo i sanjamo, a mislim i da imamo kvalitet za tako nešto. Za sve ove godine smo napredovali, učili iz svih poraza u Evropi i možda ovo bude naša godina".

Francuzi se loše provode na „Stamfordu”

Čelsi je neporažen u sedam utakmica protiv francuskih timova kod kuće, a u pet od njih nije primio gol.

Od Francuza, jedino PSŽ i Monako znaju kako izgleda zatresti mrežu na „Stamfordu” - PSŽ je to radio posljednje dvije godine, a „kneževi” u sezoni 2003/04. u polufinalu kada su eliminisali tada Ranijerijev Čelsi.

"Da li će jedan gol biti dovoljan za prolaz? Nadam se da hoće, ali moramo da budemo spremni na sve", rekao je Hidink.

Bonus video: