Ima li „vučica” moć za senzaciju?

Madriđani na prvi pogled imaju sve što im je potrebno za prolaz u četvrtfinale. "Sanjamo nemoguće", kaže Spaleti
4 komentar(a)
Roma, Foto: Beta-AP
Roma, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.03.2016. 10:53h

Španski mediji redom pišu da budućnost Zinedina Zidana na klupi Real Madrida zavisi od večerašnje utakmice sa Romom u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Francuzov posao u ovom trenutku nije upitan kod Florentina Peresa, ali bi učinak u Evropi na kraju mogao da odredi sudbinu legendarnog fudbalera - preko međunarodne scene će se vidjeti da li je Zizu na dobrom putu da zasluži novi ugovor ili će, kao i mnogo veći treneri od njega, u Realu izgorjeti za kratko vrijeme...

Real u Madridu brani prednost koju ne smije da prokocka - pobijedio je u Rimu sa 2:0 i napravio veliki korak ka četvrtfinalu. Kristijano Ronaldo i Hese Rodriges donijeli su prije tri sedmice na „Olimpiku” Realu dva gola prednosti koja vjerovatno nije zaslužio...

"Da li već sada mislimo na evropsku titulu? U Realu se uvijek misli o tome, ali u ovom trenutku je jedino važno da se domognemo četvrtfinala. Nije ovaj duel riješen, iako imamo dva gola prednosti, jer je Roma veoma dobar tim i u pravoj je formi. Ipak, najviše me zanima moja ekipa - smatram da jedino mi sami možemo da uprskamo stvar. Ako ne budemo na svom nivou, može se desiti da ispadnemo - rekao je Zidan i potom pojasnio da Real ne želi da brani prednost iz Vječnog grada:

"Mogu ovakve utakmice da budu komplikovane. Imamo šta da branimo, ali želimo da mi budemo tim koji će napasti u ovom meču", kazao je Zidan.

Zidan za ovaj duel ne može da računa na povrijeđenog Karima Benzemu.

Spaleti: Moj tim želi da uradi nemoguće

Poraz od Reala je jedan od ukupno dva koliko ih ima Roma od kada je na klupu stigao Lućano Spaleti. Nalet u šampionatu pokazao je da je „vučica” sada bolji tim nego dok je trener bio Rudi Garsija, ali protiv Reala u Madridu je ipak potrebna snaga više.

"Moj tim želi da uradi ono što svi misle da je nemoguće - da pobijedi u Madridu razlikom koja mu donosi četvrtfinale. Motiv je ogroman i ne predajemo se", poručio je Spaleti.

Roma žali za prvom utakmicom, koja je mogla drugačije da se završi.

"U tom meču nismo imali sreće, a i veoma jeftino smo primili drugi gol. Ovo je sada drugačija utakmica, očekujem da će Real biti nešto oprezniji i moraćemo i mi da promijenimo nešto u igri", istakao je Spaleti i nastavio:

"Edin Džeko će vjerovatno igrati. Treba nam igrač takvih karakteristika i ne vjerujem da je ovo meč u kojem ćemo zaigrati sa „lažnom devetkom”.

Real ne umije sa Italijanima?

Real je favorit da se plasira u četvrtfinale, ali mu tradicija nikako ne ide u prilog. Gotovo nestvarno zvuči podatak da je „kraljevski klub” eliminisan posljednjih osam puta u nokaut fazi Lige šampiona kada se sastajao sa italijanskim ekipama.

"Znam za to i očekujem da se i ta tradicija prekine", rekao je defanzivac Reala Pepe.

A posljednji međusobni duel dva tima u nokaut fazi je pripao Romi, koja je bila bolja od Madriđana u sezoni 2007/08. u osmini finala. Jedan od junaka tadašnje pobjede Rome, čiji je trener takođe bio Spaleti, bio je naš Mirko Vučinić.

Volfsburg prtiv Genta: Ko god prođe, ispisaće istoriju

Volfsburg brani gol prednosti iz Belgije (3:2) u duelu timova koji su prvi put u nokaut fazi Lige šampiona.

Ko god da prođe među osam najboljih ispisaće istoriju još jednom, a nema dileme da su uspjehu bliži „vukovi”.

"U Belgiji smo bili veoma dobri, na kraju smo mogli da slavimo i ubjedljivije, ali mislim da imamo dobar rezultat pred revanš. Znamo i da Gent dolazi kod nas da produži snove, tako da se sigurno nećemo opustiti", rekao je trener njemačkog predstavnika Diter Heking.

Trener Genta Hajn Van Hezenbruk je bio jasan:

"Pokušaćemo da napravimo senzaciju. Već smo uradili dovoljno, ali naše ambicije se ne završavaju večeras", istakao je Van Hezenbruk.

RASPORED:

VEČERAS

Real M. Roma 20.45 (prvi meč 2:0)

Volfsburg - Gent 20.45 (3:2)

SRIJEDA

Zenit - Benfika 18.00 (0:1)

Čelsi - PSŽ 20.45 (1:2)

15. MART

Atletiko M. - PSV 20.45 (0:0)

Mančester siti - Dinamo K. 20.45 (3:1)

16. MART

Barselona - Arsenal 20.45 (2:0)

Bajern - Juventus 20.45 (2:2)

Bonus video: