Preko Zabjela i Australije do finala Liga kupa Finske

Tatar standardan u ekipi Lahtija, finskog prvoligaša, sa kojom će 19. marta igrati finale Liga kupa protiv šampiona SJK-a
2 komentar(a)
Boris Tatar, Foto: Privatna arhiva
Boris Tatar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.03.2016. 10:10h

Crnogorski fudbaler Boris Tatar (22) imao je zanimljiv fudbalski put do finskog Lahtija, sa kojim će 19. marta igrati finale Liga kupa.

Nekadašnji bek Budućnosti i Mladosti fudbalski se oprobao čak i u Australiji, da bi nakon povratka u Crnu Goru i nastupa za Zabjelo, otišao u Finsku, gdje je zadužio dres trećeligaša Ekanesa.

U proljeće prošle godine zapazili su ga čelnici Lahtija, standardnog finskog prvoligaša, koji su mu ponudili ugovor.

Kako je odigrao na poziciji desnog beka (po potrebi igra i centralnog defanzivca), govori činjenica da će 19. marta sa svojim timom igrati finale Liga kupa protiv aktuelnog šampiona, ekipe SJK-a.

"Završili smo kao prvi u našoj grupi i samim tim se plasirali u finale. Odigrao sam svih pet utakmica u Liga kupu, bio sam standardan na svojoj poziciji. Po komentarima ljudi iz stručnog štaba i medija procjenjuje se da ću biti jedno od otkrovenja na ovdašnjoj fudbalskoj sceni, na meni je da sve to opravdam na terenu. Imamo mladu ekipu, svi su željni dokazivanja, što se vidi na svakoj utakmici i treningu. Sve to utiče na konstantno podizanje nivoa igre. Vjerujem da ću i ja biti u optimalnom nivou do početka prvenstva", priča Tatar.

A prvenstvo Finske kreće početkom aprila.

"Očekujemo puno, smatram da imamo kvalitet da se borimo za sam vrh tabele. Tu je i Kup tako da se nadam da ćemo izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja naredne sezone", zaključuje Tatar.

Bonus video: