Juve maršira ka tituli, Inter bez problema savladao Palermo, poraz Milana

0 komentar(a)
Alfred Dankan, Foto: Beta/AP
Alfred Dankan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2016. 21:53h

Juventus nezadrživo grabi ka tituli - „stara dama“ je u Bergamu savladala Atalantu sa 2:0 i opet stekla tri boda prednosti nad Napolijem.

Vođstvo velikanu iz Torina je donio Andrea Barzalji u 24. minutu, a konačni rezultat je postavio Mario Lemina u 86.

"Bili smo dobro 50 minuta, drugo poluvrijeme mi se nije dopalo. Mogli smo da ranije riješimo meč, a onda smo dozvolili Atalanti da nam napravi probleme. Sve u svemu, moglo je da bude mnogo bolje, ali pobjeda je upisana i svaka od narednih 10 utakmica će biti slična", rekao je Masimilijano Alegri.

Samo tri boda prednosti u odnosu na Napolitance ne dozvoljavaju opuštanje.

"Pobijedili smo u 17 odm posljednjih 18 utakmica i nema razloga da se sada opustimo. Imamo tri boda manje nego što smo imali prošle sezone u ovom trenutku i siguran sam da će se titula odlučivati u posljednjem kolu", kazao je Alegri.

A Đanluiđi Bufon već 836 minuta nije primio gol u Seriji A. Rekord drži Sebastijano Rosi (929 minuta), a ispred Bufona je i Dino Zof (903).

Milan je doživio veliki udarac u borbi za Ligu šampiona, jer je opet poražen na svom baksuznom mjestu, „Mapei stadionu“ u Sasuolu.

„Rosoneri“ su bolje počeli, imali nekoliko šansi u uvodnih 10 minuta, ali su „neroverdi“ preokrenuli tok meča golčinom bivšeg igrača Intera i Sampdorije Alfreda Dankana u 27. minutu.

"Ovaj poraz boli, jer smo u prvih pola sata bili bolji tim, a onda smo dozvolili gol iz prekida koji je jednostavno plod našeg nedostatka koncentracije. Ko me je razočarao? Nije poenta u tome da pričam o njima pojedinačno nakon poraza, oni znaju o kome se radi", rekao je Siniša Mihajlović.

A jedan od onih koji su podbacili je Mario Baloteli, starter u ovom meču. On je bio na terenu 55 minuta i uputio je samo jedan udarac ka golu Sasuola.

Od trenutka kada je postigao prvi gol Sasuolo je dominirao, a treću pobjedu svog tima nad Milanom u isto toliko mečeva na „Mapeiju“ je potvrdio Nikolo Sansone u 72. minutu.

Timu Siniše Mihajlovića, koji je isključen zbog protesta poslije drugog gola domaćih, nije pomoglo ni to što je u 76. minutu isključen Gregori Defrel.

Ovim porazom je Milan propustio šansu da nastavi korak za Interom, a izgleda da će Liga šampiona ostati san za „rosonere”, jer trećeplasirana Roma sada ima čak devet bodova više. I igra fenomenalno u posljednje vrijeme...

Inter je, s druge strane, pokazao reakciju protive Juventusa u Kupu u srijedu, a sada konačno navijačima podario meč bez velike tenzije - u Milanu je savladan Palermo (3:1), pa tim Roberta Manćinija opet ima razloga da vjeruje u treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Adem Ljajić je već u 11. minutu donio prednost „crno-plavima”, koju je Mauro Ikardi povećao u 23, da bi Franko Vaskes smanjio na 2:1 u samom finišu prvog dijela.

Sicilijanci su i prvih pet minuta nastavka prijetili, ali je Ivan Perišić u 54. glavom zatresao mrežu nakon odličnog centaršuta Ikardija i potpisao pobjedu.

Inter ima još jedan meč kod kuće (protiv Bolonje) pred gostovanje Romi, koja ima pet bodova više. Nema sumnje ad milanskom klubu mnogo toga zavisi od duela na „Olimpiku” u borbi sa „vučicom” i Fiorentinom za treću poziciju.

Rezultati

Inter - Palermo 3:1

Ljajić 11, Ikardi 23, Perišić 54 - Vaskes 45.

Atalanta - Juventus 0:2

Barzalji 24, Lemina 86.

Bolonja - Karpi 0:0

Frozinone - Udineze 2:0

Ćofani 12, Blanšar 60.

Đenova - Empoli 1:0

Rigoni 48.

Sasuolo - Milan 2:0

Dankan 27, Sansone 71.

Torino - Lacio 1:1

Beloti 12 - Biglia (penal) 78.

Subota

Napoli - Kjevo 3:1

Verona - Sampdorija 0:3

Petak

Roma - Fiorentina 4:1

Bonus video: