Liverpul preokrenuo s igračem manje, VBA srušio Junajted

Gosti su preko sat bili sa igračem manje, jer je Huan Mata u razmaku od tri minuuta, od 23. do 26, dobio dva žuta kartona i prvi put u karijeri je isključen
1 komentar(a)
Kristijan Benteke, Foto: Beta/AP
Kristijan Benteke, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2016. 18:04h

Mančester junajted je bio u zaletu, ali se u Birmingemu zabio u zid - VBA je savladao "crvene đavole" golom Salomona Rondona u 66. minutu.

Gosti su preko sat bili sa igračem manje, jer je Huan Mata u razmaku od tri minuuta, od 23. do 26, dobio dva žuta kartona i prvi put u karijeri je isključen.

Albion je iskoristio brojčanu nadmoćnost golom napadača iz Venecuele, koji je odlično primio loptu u šesnaestercu nakon centaršuta Pokonjolija i zatresao nemoćnog Davida de Heu.

Liverpul je savladao Kristal Palas u Londonu, identičnim rezultatom kao što je od istog rivala izgubio na svom terenu u prvom dijelu sezone (2:1).

A činilo se da domaćin drži sve u svojim rukama - imao je vođstvo, šanse i igrača više od 62. minuta kada je zbog drugog žutog kartona isključen Džejms Milner.

Ipak, minut prije isključenja Jirgen Klop je u igru uveo Kutinja, koji je pokrenuo ekipu, a Liverpul je golom Firmina nakon velike greške golmana Mekgregora došao do izjednačenja.

Liverpul je više želio pobjedu a nakon neiskorištene šanse Alberta Morena činilo se da će meč završiti remijem.

"Gubili smo sa 1:0, imali igrača manje..., uglavnom kada je tako utakmica je završena. Ovog puta, ipak, to nije bio slučaj i mogu da kažem da je ovo bila posebna utakmica", rekao je Klop.

Damijen Dilejni je, međutim, skrivio penal tako što je nesmotreno zakačio Bentekea u posljednjim trenucima utakmice, a Belgijanac nije pogriješio sa penala.

"Gol Bentekea? Veoma je važan i za nas i za njega. Mislim da niko na stadionu nije očekivao da ćemo uopšte i pokušati da zaprijetimo do kraja meča, ali Kristijan je imao neku drugu ideju", dodao je Njemac.

Kontakt Dilejnija i Bentekea u kaznenom prostoru je izazvao mnogo pažnje, jer je bilo očigledno da igrač Palasa pokušava sve da izbjegne duel sa Belgijancem.

Činjenica je, ipak, i da ga je desnim koljenom zakačio...

"Redsima" je ovo treća uzastopna pobjeda u ligi - nakon što su savladali Mančester siti (3:0) i Aston Vilu (6:0).

Rezultati

Kristal Palas - Liverpul 1:2

Ledli 48 - Firmino 72, Benteke (penal) 90+6.

VBA - Mančester junajted 1:0

Rondon 66.

Subota

Votford - Lester 0:1

Čelsi – Stouk 1:1

Everton – Vest Hem 2:3

Mančester siti – Aston Vila 4:0

Njukasl – Bornmut 1:3

Sautempton – Sanderlend 1:1

Svonsi – Norič 1:0

Totenhem – Arsenal 2:2

Bonus video: