Nula u Dortmundu - remi Borusije i Bajerna

0 komentar(a)
Borusija - Bajern, Foto: Beta/AP
Borusija - Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.03.2016. 19:37h

Nula u Dortmundu - spektakl nije izostao, ali golova u derbiju između Borusije i Bajerna nije bilo.

A moglo je, jer daleko od toga da je okršaj dva najbolja njemačka tima bio dosadan. Bolje šanse je propustio Bajern, ali Bavarci nakon ovog remija i mogu da budu zadovoljni, jer su sačuvali pet bodova prednosti u odnosu na "milionere".

Arjen Roben je mučio odbranu domaćina, ali je i bio sebičan, Tomas Miler je promašio odličnu šansu u prvom dijelu, a Arturo Vidal u nastavku...

"Šteta što nismo dali gol i krunisali dobru partiju. Uvijek je lijepo igrati na ovom stadionu, a mislim i da smo trebali da trijumfujemo", rekao je Pep Gvardiola.

Ima i Borusija za čim da žali - Pjer-Emerik Obamejang je u prvih 45 minuta bio blizu gola, a posljednju šansu na meču propustio je Adrijan Ramos...

"Nikada nije lako odbraniti se od Bajerna. Mi smo to uspjeli, iako smo željeli više", poručio je trener Borusije Tomas Tuhel.

Veliki povratak Bajera u Augsburgu, nova goleada Verdera i trijumf Volfsburga nad Borusijom iz Menhengladbaha obilježili su mečeve u Bundesligi koji su odigrani ranije danas.

"Farmaceuti" su gubili sa 3:0 nakon 58 minuta, sve je mirisalo na četvrti uzastopni poraz u prvenstvu, ali se onda dogodilo čudo - Belarabi u 60, pa autogol Ferhega su vratili Bajer u igru, a bod mu je donio Džalhanoglu iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade.

Verder je u srijedu deklasirao Bajer u Leverkuzenu sa 4:1, a sada je istim rezultatom odradio i Hanover golovima Bartelsa, Pisara, Gebre Selasijea i Junuzovića.

Štutgart je sa čak 5:1 savladao Hofenhajm, Šalke je slavio u Kelnu (3:1), dok je Volfsburg golovima Julijana Drakslera i Maksa Kruzea bio bolji od Borusije iz Menhengladbaha (2:1).

Rezultati

Keln - Šalke 1:3

Bitenkur 33 - Huntelar 2, Majer 23, Di Santo 76.

Augsburg - Bajer 3:3

Ko 5, 44, 58 - Belarabi 60, Ferheg (autogol) 80, Džalhanoglu (penal) 90+3.

Ajntraht - Ingolštat 1:1

Rus 69 - Hartman (penal) 8.

Štutgart - Hofenhajm 5:1

Nidermajer 5, 51, Rup 42, Kostić 78, Verner 83 - Kramarić 73.

Verder - Hanover 4:1

Bartels 18, Pisaro 26, Gebre Selasije 56, Junuzović 67 - Karaman 45.

Volfsburg - Borusija M. 2:1

Draksler 15, Kruze 17 - Rafael 23.

Borusija D. - Bajern 0:0

Nedjelja

Majnc - Darmštat

Hamburger - Herta

Bonus video: