Derbi sjevernog Londona: Dan D za Totenhem i Arsenal

0 komentar(a)
Poketino i Venger, Foto: Www.101greatgoals.com
Poketino i Venger, Foto: Www.101greatgoals.com
Ažurirano: 04.03.2016. 19:46h

Subota bi u Premijer ligi mogla da bude „Dan D“, odlučujući u borbi za titulu.

Od 13 i 45 igra se derbi sjevernog Londona, na Vajt Hart Lejnu Totenhem će ugostiti Arsenal. Sastaju se dva najbliža pratioca senzacionalnog lidera – ekipe Lestera.

Totenhem je na tri boda zaostatka, Arsenal ima šest manje i dva puta zaredom je poražen. Ako izgubi i sjutra, gotovo je izvjesno da će se šampionska trka nastaviti udvoje i da će je voditi Lester i Totenhem.

„Znamo šta nam znači ovaj meč“ – kaže menadžer "topdžija" Arsen Venger, koji ne može da računa na povrijeđenog golmana Petra Čeha (četiri do šest sedmica pauze).

„Ishod može da bude presudan za naše ambicije, ali ulazimo mirni i sa istim intezitetom i pritiskom, kao pred svaku drugu utakmicu.“

Totenhem je u srijedu na gostovanju Vest Hemu porazom prekinuo seriju od šest trijumfa, ali nastavlja da sanja titulu, koju čeka još od 1961.

„Prije godinu naš cilj je bio da smanjimo zaostatak za prve četiri ekipe i probamo da se borimo za Ligu šampiona“ – riječi su menadžera Totenhema Maurisija Poketina.

„Sada smo drugi i blizu smo vodećeg. Ko zna šta sve može da se dogodi, ali moramo da skoncentrišemo na sadašnjost, na trenutak. Ono što sam siguran jeste da će Totenhem biti bolji naredne, nego ove sezone. Gdje ćemo biti na tabeli, to je drugo pitanje. Zato je ovo naša šansa i uradićemo sve da je iskoristimo.“

Lester će prvo odgledati londonski derbi, sa nadom da biti završen bez pobjednika, a onda se pripremiti za gostovanje Votfordu (18:30), 12-plasiranoj ekipi Premijer lige.

„Zašto misliti na druge u ovoj situaciji?“ – trener Klaudio Ranijeri tvrdi da ga ne interesuje duel na Vajt Hart Lejnu.

„Mi mislimo samo na sebe, to je jedini način. Zašto bismo se opterećivali drugim rezultatima?“

Iako su u prošlom kolu osvojile samo bod protiv Vest Bromviča, „lisice“ su uvećale prednost na tabeli. Smanjio se broj bodova u opticaju, a čini se da imaju i povoljniji raspored od konkurenata.

„Od početka sezone govorim da je najvažnije da mi igramo dobro, i da ostvarimo naše ciljeve. Ponavljam, da igramo dobro, a ne da imamo dobre rezultate. Rezultati su često splet okolnosti. Pobijedili smo Norič, a nisam bio zadovoljan, jer smo igrali loše. A kada smo igrali 2:2 sa Vest Bromvičom bio sam srećan, jer smo bili pravi. Ako opet budemo igrali tako dobro pobijedićemo.“

Bonus video: