Božović: Muškarci ne plaču

65 pregleda 14 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: BETA
Miodrag Božović, Foto: BETA
Ažurirano: 04.03.2016. 16:36h

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da protiv Jagodine očekuje nastavak pobjedničke serije i poručio komšijama iz Partizana "da prestanu da plaču poslije poraza u vječitom derbiju".

"Uz dužno poštovanje protivnika, očekuje nas jos jedna utakmica koja zavisi isključivo od nas. Bilo bi veliko iznenađenje da se desi sve osim naše pobede", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je poručio da "crveno-bijeli" imaju imperativ postavljanja rekorda, posle 21. pobjede u nizu, iako je priznao da ne igraju prema očekivanjima.

"Zašto ne bismo ispisali istoriju kluba kada to možemo. Ekipa ima pojedinačni kvalitet, uz kolektivni. Odraz kvaliteta je da nismo igrali najbolje, a pobjeđivali smo", rekao je Božović i otkrio da će Brazilac Edson zamijeniti u startnoj postavi suspendovanog kapitena Aleksandra Lukovića.

Božović je kratko prokomentarisao sudijsku buru poslije 150. večitog derbija.

"Poslije ovolikog plača, mislim da manji klubovi imaju više razloga da se žale. Kada bi počeli da se bune iz Niša, Novog Pazara, Čačka onda bismo imali lakrdiju. Sudije su dio igre i greške su sastavni dio. Treba biti muško, ne plakati, "Umri muški 6"... Umirala je Zvezda, pa se dizala".

Crnogorski trener izjavio je da bi iz Partizana trebalo da "prestanu da plaču" poslije poraza u derbiju u Humskoj (1:2) od Crvene zvezde.

"Nisu pravi sportisti, jer da jesu ćutali bi. Ispada da se pravi atmosfera da je sudija Vlado Glođović krivac za zaostatak od 32 boda. Nije on doveo Partizan do -29. Bilo bi vrijeme da prestanu da plaču ili da prekinemo prvenstvo i proglašimo ih šampionima".

Prema njegovim rečima FSS je napravio loš potez jer se obratio UEFA za mišljenje o suđenju na derbiju.

"Sve je smiješno za mene jer znam kako funkcioniše liga. Derbi je rijetko određivao šampiona, zato što je jedna ekipa unaprijed bila prva. To su srpska posla, daj da prijavim komšiju ili daj bože da mu crkne krava. To je vrlo loše za srpski fudbal, prljavi veš ne bi trebalo da odlazi u UEFA, posebno jer misle da smo Indijanci", zaključio je Božović.

Utakmica 25. kola Superlige između Crvene zvezde i Jagodine igra se sjutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Bonus video: