Klop: Siti je najbolji na svijetu, Pep: Liverpul je najbolji u istoriji Engleske

Liverpul bi pobjedom na "Etihadu" sjutra umakao aktuelnom prvaku čak 10 bodova
2205 pregleda 0 komentar(a)
Klop i Pep tokom prvog duela na "Enfildu", Foto: Rui Vieira
Klop i Pep tokom prvog duela na "Enfildu", Foto: Rui Vieira

Derbi 21. kola Premijer lige na "Etihadu" će sjutra od 20 sati odigrati aktuelni prvak Mančester siti i lider, Liverpul.

"Crveni" imaju velikih sedam bodova prednosti i pobjedom bi najvjerovatnije detronizovali "građane", koji su bili prvi favorit u borbi za naslov prvaka Engleske.

"Očekuje nas teška utakmica, jer je Siti jaka ekipa sa sjajniom trenerom. Moramo izići na teren sa puino želje, ali i hrabrosti poput prethdonih utakmica. Samo, ovoga puta za rivala imamo, po meni, najbolju ekipu na svijetu. Našim navijačima se sviđa igra, ali još ne slave. Ipak, igra naše ekipe im uliva nadu, a moji igrači posjeduju izvanrednu klasu. Ali prvenstvo neće biti riješeno sve i da dobijemo i umaknemo na deset bodova. U poziciji da zaostajem toliko, govorio bih igračima da je tek 3. januar i da se treba boriti do kraja. A ovo je igra za šest bodova i naš će rival izuići maksimalno motivisan. Mi moramo spremiti odgovor", kazao je trener "redsa" Jirgen Klop.

Siti je sa dva teška poraza zakomplikovao sebi borbu za titulu, ali...

"Mi smo Liverpul prošle godine ovdje dobili sa 5:0. Mada, ovaj Liverpul je najbolja ekipa u istoriji Engleske. Ipak, možemo ih dobiti. Znam, da nam mnogi ne vjeruju, ali mi možemo dobiti svakoga, pa i Liverpul. Po meni je u ovom momentu Liverpul najbolja ekipa u Evropi - linije su mu usklađene, i imaju kontrolu u svim detaljima igre. I mi smo imali odlučnu polusezonu, ali je jedna ekipa bila bolja od nas. To je Liverpul, ali mi ne razmišljamo na način - šta ako izgubimo!? Mi razmišljamo o pobjedi", naglasio je Pep Gvardiola, trener "građana".

Bonus video: