Sudijska komisija FSS: Partizan nije oštećen za jedanaesterac

Sudijska komisija FSS: Nije bilo penala u "vječitom derbiju", Partizanu poništen regularan gol; Disciplinska komisija FSS: Partizan dva meča bez publike, Tomić suspendovan na dva mjeseca
3 komentar(a)
Nemanja Mihajlović i Marko Petković, Foto: Mozzart sport
Nemanja Mihajlović i Marko Petković, Foto: Mozzart sport
Ažurirano: 03.03.2016. 17:45h

Trener Partizana Ivan Tomić poslije subotnjeg poraza u "vječitom derbiju" (1:2) grmio je na sudijsku petorku, predvođenu internacionalem Vlado Glođovićem.

"Nisam vidio veći penal od ovoga" - kazao je, ukazujući na situaciju iz 12. minuta kada je desni bek Crvene zvezde Marko Petković oborio vezistu "crno-bijelih" Nemanju Mihajlovića.

Odgovorni za arbitražu pri Fudbalskom savezu Srbije, međutim, tvrde da prekršaja za jedanaesterac nije bilo.

Na svojoj sjednici u četvrtak, Sudijska komisija FSS ustanovila je da je Glođović pravilno postupio.

"Sudijska komisija se detaljno bavila situacijom iz 12. minuta, koja se odigrala u šesnaestercu Crvene zvezde i u potpunosti je prihvatila zaključak da je sudija Vlado Glođović, u pomenutoj situaciji, donio ispravnu odluku, pošto je u navedenoj situaciji bilo elemenata simuliranja igrača Partizana" - navodi se u saopštenju.

Ipak, sudijske odluke su uticale na rezultat meča.

"Sudijska komisija FSS u sastavu Dušan Mrakić, Zoran Petrović, Mirko Simić, Dragan Radulović i Đorđe Žutić, u potpunosti je prihvatila izvještaj koji je konstatovao pogrešnu procjenu pomoćnog sudije Nemanje Petrovića iz 47. minuta, kada je signalizirao ofsajd poziciju igrača Partizana.“

Posla je imala i Disciplinska komisija FSS koja je kaznila Partizan sa dva meča bez gledalaca i milion dinara (oko 8100 eura) zbog nereda navijača na utakmicama sa OFK Beogradom na Vračaru i Zvezdom u Humskoj.

To nije sve - zbog izjava nakon "vječitog derbija" i upada u svlačionice sudija, Ivan Tomić je suspendovan na dva mjeseca, uslovno godinu, a u kasu Saveza moraće da uplati 350 hiljada dinara (oko 2840 eura).

Bonus video: