Može li bolje: Ispred mene Konopljanka, pored Banega, u napadu Ljorente

Mladi vezista u ponedjeljak je prvi put od dolaska u Sevilju trenirao sa prvim timom i razgovarao sa trenerom Unaijem Emerijem
86 pregleda 11 komentar(a)
Andrija Vukčević, Foto: Antoni Poz
Andrija Vukčević, Foto: Antoni Poz
Ažurirano: 03.03.2016. 14:59h

Andrija Vukčević polako se privikava na fudbalski život u jednom od najvećih španskih klubova. Mladi vezista u ponedjeljak je prvi put od dolaska u Sevilju trenirao sa prvim timom i razgovarao sa trenerom Unaijem Emerijem.

„Sjajno iskustvo, zbog ovoga sam i došao u Sevilju. Tek sam mjesec ovdje, došao sam malo nespreman, još se prilagođavam, a dobio sam šansu da treniram sa prvim timom. Nezaboravno iskustvo, ispred mene Konopljanka, pored Banega, pa Rejes, u napadu Ljorente... Nakon treninga pričao sam sa trenerom. Pitao je odakle sam došao, kako sam se snašao, šta očekujem. Na to pitanje sam odgovorio da sam došao da učim i rekao mi je da je to pravi odgovor mladog igrača“, priča utiske 19-godišnji fudbaler.

Vukčević zaista smatra da je ovo period u kome uči šta su zahtjevi velikog kluba i vrhunskog fudbala.

„Tek sada vidim koliko sam toga propustio u Crnoj Gori, jasno se primjećuje razlika u treninzima koje sam imao prije i kakve imam sada. Najbolja stvar u svemu je ta što su se treneri maksimalno posvetili mojoj fudbalskoj edukaciji. Na meni je da radim i da ih slušam“, kaže Vukčević.

Odigrao je jednu prijateljsku utakmicu za B tim Sevilje, u zvaničnim mečevima još nije debitovao.

„Novi sam, došao sam nepripremljen, uvode me postepeno u sistem. Sve je isplanirano. Treninzi su takvi da mi više znače nego utakmice kod nas. Polako, idem korak po korak. Promjena je velika i ljudi u klubu su svjesni toga. Oni će procijeniti kada budem spreman. Znam da mi je ovo velika šansa, životna prilika i uradiću sve da je iskoristima“, ističe Vukčević.

Bonus video: