Luka Rotković u Dinamu iz Minska

Rotković je danas potpisao jednogodišnji ugovor sa Dinamom iz Minska, kojeg sa klupe predvodi njegov nekadašnji trener u mlađim kategorijama Partizana, Vuk Rašović
106 pregleda 2 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2016. 16:36h

Jedan crnogorski napadač je napustio Dinamo Minsk, drugi je došao - umjesto Fatosa Bećiraja, novi član bjeloruskog tima je Luka Rotković!

Nekadašnji napadač Budućnosti, Mladosti, Mornara i Petrovca, koji je prošle sezone u kazahstanskom Okžetpesu postigao 15 golova, potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa timom koji se klupe vodi bivši trener Partizana Vuk Rašović.

"Prošle sezone sam igrao u Kazahstanu, sada sam u Dinamo Minsku, mislim da je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Došao sam u veliki tim, klub sa istorijom i tracicijom, koji je osvajao titule i u nekadašnem Sovjetskom savezu. Uz BATE Borisov, Dinamo je najveći klub u Bjelorusiji. Ekipa je u tekućoj sezoni igrala Ligu Evrope, nadam se da će to ponovo biti slučaj i da ću osjetiti čari velikih evropskih mečeva. Neću ništa da obećavam, govoriću na terenu", kazao je Rotković za "Vijesti" nakon potpisivanja ugovora.

Saradnja Rašovića i Rotkovića nije "slučajna". U pitanju su, naime, stari poznanici...

"Rašović me je trenirao u mlađim kategorijama Partizana, dobro se poznajemo i mnogo mi je drago što ćemo sarađivati ponovo", dodao je Rotković.

Napadač iz Podgorice stiže u Minsk da nastavi tamo gdje je stao Fatos Bećiraj, koji je nedavno prešao u moskovski Dinamo.

Na pitanje šta očekuje od Rotkovića, Vuk Rašović je bio kratak i jasan:

"Da postigne isto onoliko golova koliko je postigao u Kazahstanu".

Dinamo je vicešampion Bjelorusije, iza BATE Borisova, a nova sezona počinje 20. marta, kada su na programu Kup mečevi, odnosno 2. aprila, kada startuje prvenstvo.

Do tada, Rotković će na pripremama u Turskoj imati priliku da se upozna sa novim saigračima.

Bonus video: