Ronaldo se izvinio saigračima

Ronaldo je u subotu nakon poraza od Atletika oštro napao saigrače, veličajući istovremeno svoje igre i statistiku.
1 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2016. 09:40h

Najbolji fudbaler Reala Kristijano Ronaldo izvinio se saigračima uoči jučerašnjeg treninga, zbog izjave koju je dao medijima nakon subotnjeg poraza u gradskom derbiju od Atletika.

Kako prenosi "Goal.com", trening Reala u sportskom kompleksu Valdebebas počeo je govorom portugalskog superstara, koji se pravdao za riječi izgovorene 48 sati ranije.

Fudbaleri Reala su navodno prihvatili Ronaldovo izvinjenje i Zinedin Zidan je dao znak da trening počne...

Ronaldo je u subotu oštro napao saigrače, veličajući istovremeno svoje igre i statistiku.

"Da su ostali igrači na mom nivou, možda bismo bili prvi...", kazao je Portugalac.

Ronaldo je takođe kritikovao medicinsku službu Reala, zatim način na koji su odrađene ljetnje pripreme, kao i igru kompletne ekipe.

Ronaldove izjave su brzinom svjetlosti "zapalile" fudbalsku scenu, i dočekane su na nož, prije svega u španskim medijima. Označene su kao arogantne i potcjenjivačke prema kolegama u svlačionici.

Shvativši šta je rekao Ronaldo je odmah pokušao da se opravda, napisavši na Tviteru da nije želio da kritikuje saigrače.

Dva dana kasnije, nakon slobodne nedjelje, 30-godišnji Portugalac je kazao kolegama da se "pogrešno izrazio" i zamolio ih da prihvate njegovo izvinjenje.

Trostruki dobitnik Zlatne lopte "Frans fudbala" poznat je po izlivima egoizma, i na terenu i van njega, što se mnogima ne dopada, naročito ne navijačima Reala u trenucima kada klub preživljava krizne momente zbog loših partija.

"Kraljevski klub" je, naime, osvojio samo jednu titulu u posljednjih sedam godina, a izvjesno je da se neće radovati ni ove sezone, jer vodeća Barselona bježi 12 bodova.

Nakon poraza od Atletika u gradskom derbiju, navijači Reala su čak i mahali bijelim maramama ("panjolada", način na koji navijači izražavaju nezadovoljstvo u Španiji), tražeći odlazak predsjednika kluba Florentina Peresa.

Real sjutra gostuje Levanteu desetkovan povredama, jer u Valensiju ne putuju Marselo, Serhio Ramos, Garet Bejl, Karim Benzema, Dani Karvahal i Pepe.

U subotu, Real dočekuje Seltu, prije revanša sa Romom u osmini finala Lige šampiona, koji je na programu narednog utorka.

Bonus video: