Napoliju samo bod u Firenci, Sasuolo bolji od Lacija

2 komentar(a)
Markos Alonso, Foto: Beta/AP
Markos Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.02.2016. 22:11h

Napoli posustaje, sve liči na to da će Skudeto i ove godine ostati nedodirljiv.

Napolitanci su remizirali u Firenci (1:1), to im je treći vezani meč bez pobjede u Seriji A, pa je situacija na tabeli onakva kakvu je priželjkivao Juventus - "stara dama" nakon 27. kola ima tri boda više od "azura".

Šampionska trka svakako nije gotova, ali Napoli u ovom trenutku ne djeluje kao tim koji može da prati četvorostrukog uzastopnog šampiona koji nije izgubio još od oktobra prošle godine.

Fiorentina je povela u 6. minutu golom Markosa Alonsa nakon prekida, ali je već u narednom napadu poravnao Gonsalo Iguain 25. pogotkom u ligi ove sezone.

Oba tima su kasnije imala po nekoliko prilika. Domaćin je u prvom poluvremenu pogađao okvir gola (Nikola Kalinić i Kristijan Teljo), a najbolje za goste su u jednom napadu propustili Hose Kaljehon i Iguain - oba puta je čudesno reagovao čuvar mreže "viole" Ćiprijan Tatarušanu...

"Da li smo osvojili jedan ili izgubili dva boda? Mislim da je remi dobar na ovakvom gostovanju. Juventus je pobjegao na tri boda, ali mi ne želimo da se predamo tek tako nakon svega što smo uradili ove sezone", rekao je golman Napolija Pepe Rejna.

All Goals - Fiorentina 1 - 1 Napoli - 29-02-2016 by for4vd

Fiorentina je zbog gol-razlike izgubila treće mjesto od Rome kojoj gostuje već u petak (imaju po 53 boda), a šansu čekaju Inter na petom mjestu sa 48 i Milan koji ima 47...

A nakon tri meča bez pobjede u gostima Sasuolo je proradio - pobijedio je Lacio na "Olimpiku".

Sasuolo je slavio sa 2:0 i to mu je drugi vezani trijumf, nakon što je u prošlom kolu na svom terenu savladao Empoli (3:2).

Lazio 0-2 Sassuolo All Goals And Full... by sporttvks

Domeniko Berardi je u 41. minutu iz penala donio prednost timu Euzebija di Franćeska, a tri boda je potpisao Gregoar Defrel u 67.

Rezultati

Fiorentina - Napoli 1:1

Alonso 6 - Iguain 7.

Lacio - Sasuolo 0:2

Berardi (penal) 41, Defrel 67.

Nedjelja

Juventus - Inter 2:0

Palermo - Bolonja 0:0

Karpi - Atalanta 1:1

Kjevo - Đenova 1:0

Sampdorija - Frozinone 2:0

Udineze - Verona 2:0

Subota

Milan - Torino 1:0

Empoli - Roma 1:3

Tabela

Bonus video: