Florentino, dimisión!

Poraz od Atletika je stigao tačno na 10. godišnjicu Peresovog prvog odlaska sa predsjedničke fotelje, a drugi je sve bliže...
2 komentar(a)
Florentino Peres, Foto: Reuters
Florentino Peres, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2016. 14:38h

Čuveni projekt Galaktikosi je završen krahom 2006. godine, tačno deceniju kasnije na izdisaju su i Novi galaktikosi i čovjek koji ih je stvorio - Florentino Peres.

Predsjednik Reala se našao na udaru navijača tokom utakmice sa Atletikom, koji je na "Santjago Bernabeuu" savladao "kraljevski klub" sa 1:0.

Taj poraz je stigao tačno na 10. godišnjicu Peresovog prvog odlaska sa predsjedničke fotelje, a drugi je sve bliže...

Navijači su jasno stavili do znanja šta žele povicima ¡Florentino, dimisión! (Florentino odlazi), a "Marka" navodi šta sve "sosiosi" zamjeraju nestrpljivom predsjedniku.

Najviše im je zasmetalo kako su otjerani Karlo Anćeloti, po mnogima najbolji trener svijeta, i dugogodišnji kapiten Iker Kasiljas, a u moru grešaka se pominje i dovođenje i tjeranje Rafe Benitesa, odlazak Denisa Čeriševa, nedolazak Davida de Hee, kazna Fife, sraman poraz u "el klasiku", treći vezani neuspjeh u gradskim derbijima na "Bernabeuu"...

Lista je sve duža, a zanimljivo je da je Peres 2006. podnio ostavku kada je Real imao 12 bodova manje od Barselone. Zanimljivo, i sada je tolika razlika.

Građevinski magnat nije imao protivkandidata na izborima 2013. godine, kada je dobio četvrti mandat. Vjerovatno je da će se i ovaj prekinuti kao drugi i da će "sosiosi" na ljeto birati novog predsjednika.

Bonus video: