Nema slavlja, čeka me test iz hemije

„Još sam u školi, tako da nema slavlja. U ponedjeljak je test iz hemije“, odgovorio je novi heroj navijača na pitanje gdje će slaviti trijumf nad Arsenalom, kojem je dao dva gola
4 komentar(a)
Markus Rašford, Foto: Reuters
Markus Rašford, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2016. 10:45h

Došao je tiho i ušao u legendu.

Čuvena rečenica sa korica romana o avanturama Doka Holideja najbolje opisuje fudbalsku avanturu Markusa Rašforda.

Dječak koji je postao 31. igrač kojeg je Luj van Gal koristio u Premijer ligi ove sezone je za samo tri dana prešao put od anonimusa do momka o kojem priča čitava planeta.

Mladi, 18-godišnji napadač je šansu da debituje u prvom timu dobio slučajno, kada se u četvrtak na zagrijavanju za meč sa Midtjilandom u Ligi Evrope povrijedio Antoni Marsijal.

Rašford je sa dva gola bio ključni igrač u preokretu „crvenih đavola“ (5:1), a onda je tri dana kasnije postao idol navijača na „Old trafordu“, jer je dva puta pogodio mrežu i jednom asistirao u pobjedi nad Arsenalom (3:2).

A da je momak koji je sa osam godina stigao u akademiju Junajteda čvrsto na zemlji, najbolje pokazuje njegov odgovor na pitanje novinara gdje će slaviti što je srušio „tobdžije“.

„Još sam u školi, tako da nema slavlja. U ponedjeljak je test iz hemije“, oduševio je sve odgovorom novi heroj pristalica „crvenih đavola“.

Bonus video: