Kabaljero donio Sitiju Liga kup

Čovjek koji je sa Manuelom Pelegrinijem sarađivao u Malagi je izrastao u apsolutnog heroja, pošto je majstorski odbranio penale Lukašu Leivi, Filipeu Kutinju i Adamu Lalani
61 pregleda 0 komentar(a)
Vili Kabaljero, Foto: Beta/AP
Vili Kabaljero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2016. 19:37h

Manuel Pelegrini posljednju sezonu sa Mančester sitijem će završiti sa makar jednim peharom, koji mu je poklonio njegov vjerni vojnik, Vili Kabaljero - argentinski golman je u penal seriji u finalu Liga kupa odbranio čak tri penala fudbalerima Liverpula i donio trofej svom timu.

Time je zadovoljena i pravda, jer pri vođstvu Sitija od 1:0 arbitar nije sudio čist penal nakon starta Alberta Morena nad Serhiom Aguerom.

Pri tom rezultatu je i Rahim Sterling imao stopostotnu šansu, ali je promašio nemoguće. Redsi su izjednačili golom Filipea Kutinja, a Simon Minjole je u završnici regularnog toka i u produžecima „skinuo“ zicere Fernandinja, Jaje Turea i Aguera.

Nakon prve serije penala, Liverpul je vodio 1:0, jer je Emre Džan „panjenkom“ prebacio Kabaljera, a Fernandinjo je pogodio stativu.

Čovjek koji je sa Pelegrinijem sarađivao u Malagi je tada izrastao u apsolutnog heroja, pošto je majstorski odbranio penale Lukašu Leivi, Kutinju i Adamu Lalani.

Za Siti su precizni bili Hesus Navas, Aguero i Ture.

Bonus video: