Barsa bolja od Sevilje, Atletik prizemljio Valensiju

0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2016. 21:33h

Barselona je imala nešto težu utakmicu nego što su joj bile prethodne u Primeri, ali i takvu je znala da riješi - Katalonci su upisali trijumf protiv Sevilje (2:1) i sačuvali osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko.

Sevilja je vodila na "Nou Kampu" pogotkom Vitola u 20. minutu, a onda je zablistao Mesi i u 31. majstorskim golom iz slobodnog udarca poravnao.

Preokret je donio Pike početkom nastavka na asistenciju Suaresa.

Barsi je ovo deveta pobjeda zaredom u ligi...

A nakon četiri uzastopne pobjede, po dvije u Primeri i Ligi Evrope, Valensija se vratila u realnost koja govori da nije baš sve tako bajno.

"Slijepi miševi" su nadigrani i savladani kod kuće - mjeru im je uzeo Atletik Bilbao koji je na "Mestalji" pobijedio sa 3:0.

Možda je rezultat i previsok za tim Garija Nevila, koji je imao bod u džepu sve do 73. minuta. A onda se razigrao gost i za samo osam minuta postigao tri gola - Merino je načeo domaćina, a Muniain i Aduriz ga dokrajčili.

Atletik je tako prekinuo seriju od tri meča bez trijumfa u Primeri, nakon što je remizirao sa Viljarealom, a izgubio od Real Madrida i Sosijedada.

Viljareal je danas u podne savladao Levante sa 3:0 u lokalnom derbiju i prišao na samo dva boda minusa u odnosu na trećeplasirani Real.

Rezultati

Barselona - Sevilja 2:1

Mesi 31, Pike 48 - Vitolo 20.

Deportivo - Granada 0:1

El Arabi (penal) 24.

Valensija - Atletik B. 0:3

Merino 73, Muniain 77, Aduric 80.

Viljareal - Levante 3:0

Baptistao 12, Kastiljeho 30, Adrijan 48.

Subota

Real M. - Atletiko M. 0:1

Sosijedad - Malaga 1:1

Hetafe - Selta 0:1

Sporting H. - Espanjol 2:4

Betis - Rajo 2:2

Petak

Eibar - Las Palmas 0:1

Tabela

Bonus video: