Rašford srušio i Arsenal, Totenhem nastavio lov na Lester

1 komentar(a)
Markus Rašford, Foto: Beta/AP
Markus Rašford, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2016. 16:14h

Markus Rašford živi bajku, Luj van Gal je u sezoni u kojoj je preživio sve i svašta izbacio još jedno fudbalsko čudo.

Napadač Mančester Junajteda, koji je debitovao za seniorski tim sa dva gola protiv Midtjilanda u četvrtak, sada je zablistao i na debiju u Premijer ligi - bio je dvostruki strijelac u derbiju protiv Arsenala u pobjedi od 3:2!

Za 18-godišnjeg momka bolje nije moglo, a nakon što je pogodio za 1:0 i 2:0, kasnije je sjajnu partiju krunisao asistencijom za treći gol (za 3:1) koji je dao Ander Erera.

"Rašford? Nisam iznenađen, iako je za mlade igrače poznato da odlično odigraju prvu utakmicu. Druga je sasvim druga priča! Markus je oba meča odigrao fascinantno, u pitanju je poseban talenat", rekao je Van Gal, a onda odgovorio na pitanje da li pamti slične debije:

"Naravno! Sjećam se nekoliko njih. Patrika Klajverta u dresu Ajaksa kada je dao gol u finalu Superkupa Holandije, Ćavija u Barseloni protiv, ako se varam, Valjadolida, ili Tomasa Milera za Bajern", istakao je Van Gal.

Arsenal se dva puta vraćao na gol minusa (pogoci Danija Velbeka i Mesuta Ozila), ali je morao da se pomiri da ni nakon devet godina u Premijer ligi nije slavio na "Old trafordu".

"Opet smo lako primili golove i to je ono što zamjeram mom timu - nedostatako koncentracije. Nema predaje, niti imamo pravo na to, ovaj meč mora da se zaboravi, jer nas već u srijedu čeka duel sa Svonsijem. Ova liga ide nevjerovatno brzo i moramo da mislimo na ono što dolazi", kazao je Arsen Venger.

I, takođe, mora da se pomiri da u ovom trenutku nije glavni u sjevernom Londonu - tu ulogu je preuzeo Totenhem.

Sparsi su poslije preokreta pobijedili Svonsi (2:1) i ostali na dva boda minusa u odnosu na lidera Lester.

"Tobdžije" su sada na minus pet od Lestera, a tri od gradskog rivala.

Nakon što je Alberto Paloski donio prednost Svonsiju u Londonu, preokret su u drugom poluvremenu donijeli Naser Šadli i Dani Rouz...

"Ima vremena da mislimo na titulu, sada nas to ne opterećuje. Uvijek mislimo na dan poslije i na prvog narednog protivnika", jasan je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Prvi naredni rival je Vest Hem već u srijedu na "Apton parku", a onda u subotu i Arsenal na "Vajt Hart lejnu".

Rezultati

Mančester junajted - Arsenal 3:2

Rašford 29, 32, Erera 65 - Velbek 40, Ozil 69.

Totenhem - Svonsi 2:1

Šadli 70, Rouz 77 - Paloski 19.

Odloženo

Liverpul - Everton

Njukasl - Mančester siti

Subota

Lester - Norič 1:0

Sautempton - Čelsi 1:2

Vest Hem - Sanderlend 1:0

Stouk - Aston Vila 2:1

Votford - Bornmut 0:0

VBA - Kristal Palas 3:2

Tabela

Bonus video: