Bez golova na Cetinju

51 pregleda 7 komentar(a)
Lovćen - Sutjeska, Foto: Privatna arhiva
Lovćen - Sutjeska, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.02.2016. 15:15h

Fudbal je ostao zaglavljen u blatu i snijegu Obilića poljane. Bez prevelike želje za rizikom, djelimično sputani strahom od greške, Lovćen i Sutjeska utrošili su veliku energiju ne pomjerivši se sa mrtve tačke, u meču čiji tok je nametnulo stanje neuslovnog igrališta u prijestonici (0:0).

"Nakon svega, najmanje o čemu možemo da pričamo je fudbal. Prezadovoljan sam što se niko od igrača dva tima nije povrijedio", sažeo je suštinu cetinjskog duela trener Nikšićana Aleksandar Nedović.

Njegov tim, koji je i drugi susret u nastavku sezonu okončao nulom, više se družio sa loptom, bio agresivniji, ali je malo šta uspio da uradi u šesnaestercu Lovćena.

Šut glavom Šofranca poslije kornera u 49. minutu, i "čišćenje" štopera Martinovića, dva metra udaljenog od gol linije, bila je praktično jedina situacija koja je ubrzala puls domaćem čuvaru mreže Petkoviću.

Na drugoj strani, "crveni", većim dijelom meča u odbrambenom gardu, djelovali su opasnije.

Dva puta su iznudili reakcije golmana Ličine, koji je odbranio dalekometni udarac Došljaka (29) i šut Petrića iz šesnaesterca (61). Ipak, šansom utakmice možemo proglasiti pokušaj glavom kapitena Tatara iz peterca u 36. minutu, kada je lopta prošla nekoliko centimetara pored desne stative...

Prekinuo je Lovćen seriju od četiri neuspjeha u mečevima sa Sutjeskom, vezao šestu utakmicu bez poraza, a drhti više nego ikad, na pretposljednjem mjestu prvoligaške tabele.

"Osvojeni bod nam u ovom trenutku i ne znači mnogo, ali je protiv ovakve Sutjeske puna kapa", kazao je trener sastava iz prijestonice Dragan Đukanović.

"Na ovakvom terenu nije se mogla očekivati fudbalska ljepota. I pored toga, uspjeli smo da stvorimo nekoliko - s obzirom na to u kakvim uslovima smo igrali - izvanrednih prilika, ali ih nismo iskoristili", dodao je Đukanović.

Lovćen - Sutjeska 0:0

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Žuti kartoni: Radović, Petrić (Lovćen), Ćuković (Sutjeska).

Lovćen: Petković, Tomić, Tatar, Martinović, Rogošić, Radović (od 77. Ibrić), Vujanović, Petrić, Tiodorović (od 82. Radunović), Došljak (od 73. Ćuković), Flavio.

Sutjeska: Ličina, Vuković, Milovac (od 83. Lončar), J. Nikolić, Stijepović, Grbović (od 71. Karadžić), Šofranac, Ćuković, Radulović, Stefanović, Zarubica.

Bonus video: