Budućnost je sad i van evropske zone

0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.02.2016. 13:24h

Mornar je u cijeloj jesenjoj polusezoni osvojio sedam bodova, a u prva dva proljećna kola - maksimalnih šest. I to ne protiv bilo koga...

Četiri dana nakon trijumfa protiv lidera, ekipe Mladosti, Barani su uzeli „mjeru” i drugom podgoričkom timu iz gornjeg doma tabele, Budućnosti (1:0), još jednom najavili da se neće bez velike borbe preseliti u Drugu ligu. Iako je zaostatak i dalje veliki...

Budućnost je, s druge strane, pala na 4. poziciju, van evropske zone, pošto ni u drugom proljećnom kolu nije postigla gol.

Juče na „Topolici”, gosti su imali zrelije prilike za trijumf, ali je prevagu odnijela velika borbenost domaćih fudbalera, koji su golom Jovana Vučinića u 75. minutu došli do velikog trijumfa.

"Naravno da nisam zadovoljan konačnim ishodom, jer smo ovdje došli po sva tri boda. Moram da ukažem na dvije stvari koje su po meni odlučile meč. Prva je ta što nam nije dosuđen čist penal, a druga katastrofalno stanje terena. Jednostavno, o ovakvim stvarima se mora voditi računa u narednom periodu. Ne tražim alibi, ali imam pravo da kažem svoje mišljenje - bio je rezigniran trener gostiju Miodrag Vukotić.

Prava uspavanka viđena je u prvom dijelu, u kojem su gosti kontrolisali ritam igre, ali i samo jednom ozbiljno zaprijetili - Vušurović je u 15. minutu pogodio stativu.

Nastavak je otvoren sjajnom prilikom za Budućnost. Igrao se 55. minut kada je Igor Burzanović iz prekida „spojio” sa golom Tomkovića, čiji je udarac glavom sa svega nekoliko metara zaustavio golman Popović.

U 63. minutu dogodio se detalj o kojem je govorio Vukotić. Burzanović je proigrao Pejakovića, koji je oboren u šesnaestercu, a sudija Šćepanović mu pokazao žuti karton za simulaciju.

Nedugo zatim utakmica je odlučena - Baćo Nikolić je majstorski izveo prekid, a Vučinić sjajnim trzajem glavom savladao Ljuljanovića.

"Kada fudbaleri imaju ovakav pristup, onda uspjeh mora da dođe. Bili smo borbeni, u drugom dijelu smo udaljili Budućnost od našeg gola i dočekali svoju šansu. Osvojili smo važne bodove, i dalje gledamo samo sebe iako su i naši konkurenti ostvarili trijumfe u ovom kolu", rekao je trener Barana Rudolf Marčić.

Bonus video: