Partizan: Brutalna krađa sudija

“Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi 'vječiti derbi'. Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namjera. Čovjek poslat sa samo jednim zadatkom - uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvijezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora”, navodi se u saopštenju
56 pregleda 17 komentar(a)
FK Partizan i Vlado Glođović, Foto: Betaphoto
FK Partizan i Vlado Glođović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.02.2016. 22:29h

Fudbalski klub Partizan saopštio je da su sudije predvođene Vladom Glođovićem direktno uticale na ishod večerašnjeg “vječitog derbija” s Crvenom zvezdom, ocijenivši da su “crno-bijeli” brutalno pokradeni.

Partizan je večeras izgubio na svom stadionu od Crvene zvezde sa 1:2 u jubilarnom 150. “vječitom derbiju”, a utakmicu je obilježilo nekoliko spornih situacija.

“Crno-bijeli” su i tokom utakmice imali zamjerki na sudije predvođene Glođovićem, a nakon meča su i trener Ivan Tomić i igrači Partizana imali šta da kažu na račun arbitara.

Nakon tih izjava oglasio se i Partizan zvaničnim saopštenjem.

“Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi 'vječiti derbi'. Poslije utakmice je jasno s kojim i kakvim zadatkom je poslat u Humsku 1. Večeras se u Humskoj 1 obreo čovjek loših namjera. Čovjek poslat sa samo jednim zadatkom - uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvijezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora”, navodi se u saopštenju.

Prva sporna situacija, po viđenju “crno-bijelih”, dogodila se u 11. minutu kada je Nemanju Mihajlovića je u kaznenom prostoru Zvezde oborio Marko Petković.

“Prekšaj nad Nemanjom Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primjera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna. Ne i kod čovjeka loših namjera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savjesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate”, naveli su iz Humske 1.

“Naknadno dosuđeni prekršaj u 25. minutu za igrače vječitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihajlovića su potpis nad najbrutalnijom krađom u istoriji vječitih derbija”, dodaje se u saopštenju Partizana.

Partizan je ocijenio da je sudijska krađa teško djelo.

“Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim djelom mora se pod pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini. Najoštrije zahtijevamo adekvatnu kaznu za počinjeno djelo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije”, zaključio je Partizan.

Bonus video: