Zvezda poslije preokreta pobijedila Partizan, sporne situacije na derbiju

38 komentar(a)
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.02.2016. 18:30h

Crvena zvezda je dominaciju u sezoni krunisala i na terenu najvećeg rivala - savladala je Partizan sa 2:1 u Humskoj, upisala 21. pobjedu zaredom u Superligi i pobjegla "crno-bijelima" na 32 boda!

Partizan je bolje otvorio derbi, u 11. minutu je oštećen za penal nakon faula Petkovića nad Mihajlovićem, a u 18. je poveo golom Sedrika Gogue...

Tim našeg Miodraga Božovića je, međutim, reagovao već u 24. kada je Luis Ibanjes pogodio iz slobodnog udarca, a već u 32. je viđen preokret - strijelac je sada bio Ugo Vijeira nakon centaršuta Slavoljuba Srnića.

"Mislim da je derbi opravdao očekivanja i da su ljudi uživali. Derbi je svetinja srpskog fudbala, nešto najljepše i drago mi je što se ovako završio. Moji igrači su pokazali karakter posljednjih 20 minuta kada smo ostali sa desetoricom. Ubacio sam Plavšića da više trči, on je fizički izuzetno spreman i dobro je obavio posao", istakao je Božović, koji nije htio da kometariše sporne odluke na štetu Partizana.

"Lijepo je što bježimo Partizanu toliko bodova, ali to nije dobro ni za Zvezdu, ni za srpski fudbal. Jak Partizan treba Zvezdi", dodao je Grof.

Božović je potom čestitao Ivanu Tomiću (debitantu kao teneru u derbijima) i Saši Iliću, koji je postao rekorder u "vječitim derbijima" sa 26 nastupa.

"Čestitam Tomiću na debiju i Saletu Iliću na jubileju. Oni su veliki igrači i veliki ljudi. Utakmica je bila dobra za gledanje, sa mnogo jakog tempa, šansi i uzbuđenja na obje strane. Mogao je i Partizan da pobijedi", rekao je Božović.

Partizan može da se žali i na gol koji nije priznat u 47. minutu kada je sviran ofsajd Mihajloviću. Usporeni snimak je jasno pokazao da je pozicija bila regularna. Tomić je nakon meča imao šta da kaže o sudiji Glođoviću.

"Strašno mi je teško, ali ne zbog poraza. Čestitam Zvezdi na pobjedi. Čestitam mojim momcima na pristupu i odnosu prema meču, imali smo veliki broj prilika i mogli smo da drugačije riješimo prvo poluvreme. A ovih 20 godina bez penala, djeluje da će ih biti i 50... Ne bih da se žalim i ne tražim alibi", rekao je Tomić i nastavio:

"Nisam vidio veći penal od ovoga. Ponavljam, alibi je posljednje što tražim, kriv sam i za ovaj i za prošli poraz, a igrači će biti zaslužni za pobjede. Faul poslije kog smo primili prvi gol nije postojao i još je lopta pomjerena nekoliko metara unaprijed", grmio je trener Partizana.

Bonus video: