Uljoa odmijenio Vardija - Lester do pobjede u 89. minutu

Čelsi slavio u Sautemptonu i nastavio uspješan niz pod vođstvom Gusa Hidinka. Vest Hem čvrsto na petom mjestu, neporažen na domaćem terenu od 22, avgusta.
0 komentar(a)
Uljoa, Foto: Beta-AP
Uljoa, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.02.2016. 19:39h

Lester je bio u agoniji protiv Noriča, izgledalo je da će „lisice“ napraviti korak unazad u borbi za senzacionalnu titulu.

Ipak, u 89. minutu, ni Vardi, ni Mahrez, već Argentinac Uljoa donio je pobjedu timu Klaudija Ranijerija, koji je ponovo pobjegao na plus pet u odnosu na Arsenal i Totenhem, koji igraju sjutra.

Uljoa je u finišu meča sjajno reagovao na ubacivanje Olbrajtona i izazvao delirijum na „King Pauer“ stadionu.

„Vjerovali smo do kraja. Ponosam sam zbog toga“, kazao je Ranijeri.

Moguće da će ovaj gol imati veliki uticaj na šampionsku trku.

"Idemo korak po korak. Važna pobjeda da zaboravimo poraz od Arsenala. Bio sam veoma uplašen, jer nismo igrali dvije sedmice, što je moglo da utiče da igrači izgube takmičarski ritam. Sada sam spokojan i možemo mirno da se spremamo za narednu utakmicu“, rekao je italijanski trener.

„Plavi“ su preokrenuli gol zaostatka na gostovanju Sautemptonu, koji je u meč ušao u seriji od šest vezanih utakmica bez poraza (pet pobjeda i remi) i primljenog gola.

Nakon pogotka Longa, koji je postignut zbog velike greške Rahmana Babe, reagovao je Fabregas, a Branislav Ivanović u 89. minutu, u svom stilu – glavom, donio pobjedu Čelsiju, koji je posljednji poraz u Premijer ligi doživio 14. decembra, od Lestera.

118_Watch_Southampton_FC_vs_Chelsea_Live

„Odlična reakcija mog tima u drugom poluvremenu. To je ono što sam tražio. Završili smo uspjehom teško gostovanje, dali dva gola timu koji odavno nije primio nijedan“, rekao je Gus Hidink.

U uvodnom meču 27. kola, Vest Hem je savladao Sanderlend 1:0 i učvrstio se na petoj poziciji, nastavivši i niz odličnih rezultata na "Apton parku".

Tim Slavena Bilića neporažen je na domaćem terenu od 22. avgusta.

Gol odluke postigao je Antonio u 30. minutu.

Rezultati

Lester – Norič 1:0

Uljoa 89.

Sautempton – Čelsi 1:2

Long 42. - Fabregas 75, Ivanović 89.

Stouk – Aston Vila 2:1

Arnautović 51. (penal), 56. - Bakuna 79.

Votford – Bornmut 0:0

Vest Hem – Sanderlend 1:0

Antonio 30.

Vest Bromvič – Kristal Palas 3:2

Gardner 12, Douson 20, Beraino 31. - Vikam 48,80.

Nedjelja: Mančester junajted – Arsenal, Totenhem - Svonsi

Bonus video: