Karadžić: Izbor Infantina je pobjeda za fudbal; Šuker: Čovjek koji će reformisati Fifu

4 komentar(a)
Tomislav Karadžić i Đani Infantino, Foto: BETA
Tomislav Karadžić i Đani Infantino, Foto: BETA
Ažurirano: 26.02.2016. 19:23h

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ocijenio je da je današnji izbor Đanija Infantina za predsjednika Fife "pobjeda za fudbal", i ocijenio da će se ubrzo vidjeti značaj tog izbora.

"Velika pobjeda za fudbal. Izborom Infantina za predsjednika, Fifa je dobila neophodnu stabilnost i mislim da će se u veoma kratkom roku vidjeti koliki značaj ima ova promocija za samu organizaciju i fudbal u svijetu", rekao je Karadžić.

FSS je bio jedan od pet saveza koji su predložili Infantina za predsjednika Fife.

"Infantino je dobar čovjek velikog znanja i ogromnog iskustva, a nama je drago što smo imali velikog uticaja, a to mi je i sam priznao, u njegovom izboru na ovu najvažniju funkciju u fudbalu", rekao je Karadžić.

FSS je nedavno organizovao sastanak 13 nacionalnih saveza, poslije koga su zajednički podržali Infantina.

"Značajan dio posla uradili smo nedavno u Beogradu kada smo ugostili predstavnike mnogih nacionalnih saveza i poslije svega, mogu da kažem da sam zadovoljan kako je FSS odradio čitavu kampanju. Đani Infantino je prijatelj srpskog fudbala i našeg Saveza i ja mu čestitam na velikoj pobjedi", rekao je Tomislav Karadžić.

Slična je bila i reakcija prvog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

"Drago mi je što je izabran kandidat Uefe koga je podržao i Hrvatski nogometni savez, jer smo uvjereni da se radi o čovjeku koji može sprovesti nužne promjene u Fifi" - prenosi zvanični sajt HNS-a.

"Infantino se dokazao kao vrstan voditelj Uefine administracije koja je postigla izuzetne uspjehe u projektima poput Lige šampiona i Eura, te je sigurno sjajan izbor za sprovođenje izglasanih reformi."

Bonus video: