Božović: Najbolje da počnemo penalom za Partizan....

0 komentar(a)
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Beta
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Beta
Ažurirano: 26.02.2016. 12:16h

Najvažnija utakmica srpskog fudbala između Partizana i Crvene zvezde igra se sjutra po 150. put, a ne pamti se kada je neka ima ekipa ima toliko veliku bodovnu prednost.

Izabranici Miodraga Božovića u Humsku dolaze sa 20 pobjeda u nizu u domaćem prvenstvu i čak 29 bodova više u odnosu na Partizan, koji je poslije turbulentne jeseni, drugi dio sezone počeo porazom od OFK Beograda (2:1) na Vračaru.

"Normalno, očekivanja su da nastavimo pobjednički niz i stvaramo nove rekorde, iako se radi o Partizanu. U derbiju nema favorita, nikada ga nije bilo, bez obzira na tabelu. Partizan je naš najveći protivnik, veliki izazov", rekao je Božović na konferenciji za medije.

Crnogorskom treneru zasmetale su priče da je "vječiti derbi" važniji od titule, kao i to što Partizanu u duelima sa Crvenom zvezdom nije sviran penal 21 godinu.

"Vidim da se stvara atmosfera pobjeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobijedi. Slažem se da svake godine Partizan dobije derbi, a mi uzmemo titulu. Zamislite dođe Božinov iz Bugarske, gdje je slušao Brenu, Cecu i priča o penalima i derbiju. Najpametnije da sjutra Glođović počne utakmicu sa penalom za Partizan", dodao je u svom stilu Grof Božović.

Prema njegovim riječima, sadašnja situacija podsjeća na prvi ovosezonski meč, kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1.

"Partizan je bio u odličnoj situaciji, sjajne rezultate pravio u Evropi, mnogo bolji od nas su bili, pa smo mi pobijedili. Odlučiće mirnoća, ko bude hladniji. Ne stvaramo sebi pritisak, čak i da izgubimo imaćemo čak 26 bodova prednosti. Kada osvojimo titulu ovaj derbi niko pominjati neće", zaključio je Božović.

Partizan bi trijumfom stavio melem na lošu sezonu, ali i donio veliko zadovoljstvo svojim navijačima prekidanjem rekordne serije crveno-bijelih.

Crno-bijeli su slavili na posljednje tri utakmice protiv Crvene zvezde na svom terenu, u šta polažu velike nade, ali u derbijima forma i tabela nikada nisu određivali pobjednika.

"Sigurno da nije prijatno gledati tabelu, s toga je Zvezda favorit, ali to može da bude veći motiv za nas da pokažemo da je veliki zaostatak uzrok gustog kalendara. Imamo mogućnost da se pobjedom na neki način iskupimo za ti razliku", rekao je trener fudbalera Partizana Ivan Tomić novinarima na stadionu Partizana.

Bonus video: