POSLIJE SAMO DVIJE I PO GODINE

Gazeta delo sport: Tohir napušta Inter, klub demantuje

1 komentar(a)
Erik Tohir, Foto: Beta/AP
Erik Tohir, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2016. 11:19h

Predsjednik i većinski vlasnik Intera Erik Tohir razmišlja o prodaji kluba zbog velikih finansijskih gubitaka, prenosi Gazeta delo Sport.

Interov dug je trenutno 417 miliona eura, zbog čega Tohir, navorno, razmišlja da proda večinski udio u klubu.

Indonežanski biznismen u oktobru 2013. godine došao je na čelo kluba iz Milana umjesto Masima Moratija.

Tohir nije uspio da pronađe nove investitore i kao "plan B" spremio je da proda svojih 70 odsto akcija kluba.

On je od Moratija za 350 miliona kupio 70 odsto dionica, a pored toga u suvlasništvu ima fudbalski klub Di Si Junajted i Filadelfiju iz NFL.

Inter je, međutim, negirao navode Gazete delo sport.

"Fudbalski klub Inter snažno odbacuje navode da predsjednik i većinski vlasnik Erik Tohir želi da proda bilo koji deo od svog 70 odsto većinskog udjela u italijanskom klubu. U sklopu dobro planirane srednje do dugoročne poslovne strategije, klub je zamolio bankarsku grupaciju Goldman i Saks da istraži mogućnost sticanja potencijalnih komercijalnih partnera u Aziji. To je normalna procedura s obzirom na ogroman rast investicija u sportu, posebno u fudbalu u Aziji, pogotovo u Kini", navodi se u saopštenju Intera.

U saopštenju se dodaje da klub čvrsto ostaje na putu svojih komercijalnih i sportskih planova i povratka u evropska takmičenja.

"Takođe, blisko sarađujemo i sa Evropskom fudbalskom unijom kako bi poštovali pravila finansijskog fer-pleja. Klub ostaje posvećen povratku u Evropu, to je jasan cilj, da se takmičimo na najvišem nivou", piše u saopštenju Intera.