Van Gal: Spekulacije o mojoj smjeni možda utiču na igrače

0 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Reuters
Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 10:31h

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da spekulacije o njegovoj smjeni možda negativno utiču na igru fudbalera tog kluba.

Mediji spekulišu da će Van Gal dobiti otkaz na Old Trafordu a da je najozbiljniji kandidat za njegov posao bivši trener Čelsija Žoze Murinjo.

"To možda ima uticaja na igrače. Mnogo je kritika i mogu da utiču na ekipu, ali to moraju da ignorišu. Moraju da ignorišu kritike ne samo njihovom treneru nego i kritike koje su njima upućene", rekao je Van Gal, prenijeli su britanski mediji.

Junajted ne postiže očekivane rezultate, poslije 26 kola je peti na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Lesterom, a u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa izgubio je od Midtjilanda sa 2:1.

Mediji su prošle nedjelje objavili da je Murinjo postigao "džentlmenski sporazum" sa upravom Mančester junajteda da preuzme ekipu i da bi Portugalac na Old Trafordu mogao da zarađuje mnogo više nego što sada zarađuje Van Gal.

"Niko ne zna, a ja sam prvi u tom neznanju. Čitao sam mnogo različitih stvari. Jedan dan kažu da sam postigao dogovor a sljedeći dan da nisam. Jednom kažu da idem u Kinu, a zatim u Italiju. Ja odem u Milano, a ljudi kažu da se vraćam u Inter", rekao je Murinjo juče u Singapuru.

Bonus video: