Kasorlina bajka: Dva gola za remi protiv Reala

Čovjek za koga nikad niste mogli da tvrdite da li je ljevak ili dešnjak je umalo ostao bez noge zbog ogromnih komplikacija nakon operacije Ahilove tetive. Sada je sve naplatio...
1003 pregleda 0 komentar(a)
Dao dva gola Realu: Santi Kasorla, Foto: HEINO KALIS
Dao dva gola Realu: Santi Kasorla, Foto: HEINO KALIS
Ažurirano: 03.01.2019. 23:30h

"Život piše drame" je jedna od kultnih rubrika "Politikinog zabavnika".

Priču sličnu nekim objavljenim u časopisu uz koji su odrastale generacije u ex-YU doživio je Santi Kasorla, omaleni majstor španskog fudbala.

Jedan od ljubimaca Arsena Vengera, čovjek za koga nikad niste mogli da tvrdite da li je ljevak ili dešnjak je umalo ostao bez noge zbog ogromnih komplikacija nakon operacije Ahilove tetive.

Prošao je pakao, mnogo puta je išao pod nož, presađivana mu je koža, a ljetos je odlučio da se vrati fudbalu, i to u dresu Viljareala.

U avgustu je odigrao prvi meč nakon 22 mjeseca pauze na otvaranju Primere protiv Real Sosijedada (1:2).. Odigrao ih je još 12 u elitnom španskom rangu i bio je bez gola, a onda je na "Estadio de la keramika" stigao Real i došlo je vrijeme da se opet piše o Kasorlinim magijama na terenu.

Nekadašnji španski reprezentativac je dao dva gola u remiju sa "kraljevskim klubom" (2:2). Drugi je dao u 82. minutu, i to na atipičan način - glavom.

Kasorla je i donio prednost "žutoj podmornici" u 4. minutu, a preokrenuli su Karim Benzema u 7. i Rafael Varan u 20.

Uzalud, jer 34-goidišnji vezista nije dozvolio Realu da priđe na pet bodova Barseloni...

Bonus video: