Gruzija testira Crnu Goru pred elitni turnir kvalifikacija za EP

Izabranike Aleksandra Miljenovića krajem marta očekuje turnir elitne runde kvalifikacija, pa će dvomeč sa Gruzijom biti posljednja provjera uoči duela koji ih očekuju u kvalifikacijama
0 komentar(a)
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 24.02.2016. 17:33h

Omladinska reprezentacija Crne Gore odigraće naredne sedmice dvije kontrolne utakmice protiv odgovarajuće selekcije Gruzije, objavljeno je na sajtu FSCG.

Izabranike Aleksandra Miljenovića krajem marta očekuje turnir elitne runde kvalifikacija, pa će dvomeč sa Gruzijom biti posljednja provjera naše selekcije uoči duela koji ih očekuju u kvalifikacijama. Crna Gora će se na turniru u Srbiji, zajedno sa selekcijom domaćina i vršnjacima iz Francuske i Danske, boriti za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva za omladince.

"Po prvi put od kada učestvujemo u elitnoj rundi, turniri kvalifikacija igraju se u martu, umjesto u maju. Zbog toga će nam mečevi sa Gruzijom biti jedine provjere do početka turnira u Srbiji. Ova dva meča bila su zamilšljena kao generalna provjera, ali imamo puno problema sa povredama igrača, kao nikada do sada. Vujnović je već duže vremena povrijeđen, Stefan Vukčević je operisao koljeno, Orlandić je takođe povrijeđen... Oliver Šarkić nije dobio dozvolu kluba, dok Petrović, Knežević i Marković, koji su na spisku, nisu prošli pripreme sa klubom jer su bili povrijeđeni. Neki igrači koji su bili na kvalifikacijama u Hrvatskoj, daleko su od forme, nisu standardni u klubovima, pa iz tog razloga nisu pozvani za ovaj dvomeč. Gruzija ima odilčne mlađe selekcije, učesnici su elitne runde u omladinskoj konkurenciji i žao mi je što nećemo biti kompletni, ali sam siguran da će igrači koji su pozvani opradvati ukazano povjerenje, rekao je Miljenović za sajt FSCG.

Prvi duel omladinskih selekcija Crne Gore i Gruzije igra se 1. marta na Trening kampu FSCG u 14.30 časova, dok će se dva dana kasnije na istom mjestu i u isto vrijeme odigrati revanš meč. Okupljanje omladinske reprezentacije zakazano je za 29. februar u 11 časova.

Na Miljenovićevom spisku nalaze se golmani Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska) i Vladimir Marović (Grafičar); odbrambeni igrači: Balša Banović, Luka Božović, Luka Malešević (Budućnost), Bojan Magud (Zemun, Srbija), Momčilo Rašo (Dečić) i Stefan Knežević (Zeta); vezni igrači: Balša Boričić (Mladost), Danilo Marković, Marko Burzanović(Budućnost), Alija Krnić (Dečić), Bojan Vukićević i Đorđije Đedović (Sutjeska); napadači:Zoran Petrović (Mladost), Mihailo Perović (Ujpešt, Mađarska), Filip Vorotović (Sutjeska) i Driton Camaj (Dečić).