Nije se znalo ko je lider, a ko fenjeraš

55 pregleda 1 komentar(a)
Mornar - Mladost, Foto: Sportbar.me
Mornar - Mladost, Foto: Sportbar.me
Ažurirano: 23.02.2016. 23:10h

U meču dva tima sa dijametralno suprotnim ambicijama ove sezone, jednim koji sanja šampionske snove i drugim, čije su misli usmjerene samo ka opstanku u eliti, slavio je onaj koji je igrao sa više želje i htijenja. A to je ovoga puta bio „fenjeraš“.

Mada se nakon meča na „Topolici“, za one bez prethodnog znanja o trenutnom plasmanu, možda moglo učiniti da je lider stigao do trijumfa. Jer je Mornar u svakom smislu ličio na tim koji je bolje plasiran od trenutnog stanja.

„Mislim da je naša veća želja odnijela prevagu u ovom meču. Svakog trenutka smo znali šta hoćemo i kako to da ostvarimo. Važan trijumf, prvi pred domaćim navijačima, a zaista nećemo gledati rezultate naših konkurenata. Okrenuti smo samo sebi i dobrim partijama“, rekao je trener Barana Rudolf Roki Marčić.

A zaista čudno zvuči podatak da je Mornar baš protiv lidera stigao do prvog trijumfa u svom domu. Uz to, domaći su prekinuli i fantastičnu seriju Madosti od devet uzastopnih trijumfa u nizu. Da će tako biti pokazala je rana faza meča.

Već u 6.minutu domaći su zaprijetili preko Vučinića. Par minuta kasnije, gol je već bio viđen, ali je odličan pokušaj Šimure glavom sa deset metara zaustavio golman Radulović.

U 27. minutu Barani su najavili konačan epilog. Potvrda dobre igre stigla je preko kapitena Stevana Markovića. Prekid je fantastično izveo Kacić, a štoper Barana usamljen na drugoj stativi sproveo je loptu u mrežu gostiju. Do odmora, domaći su rutinski čuvali prednost.

„Ovaj meč zaista nije teško komentarisati. Mornar je potpuno zasluženo stigao do sva tri boda.Jednostavno, bili su boji u svim segmentima igre. Mi smo imai par poluprilika. Nedovoljno za povoljniji ishod“, bio je kategoričan trener Mladosti Nikola Rakojević.

U drugom dijelu strateg gostiju pokušao je izmjenama da dobije na željenom ritmu, ali boljitka nije bilo. Nakon dva pokušaja Novovića, domaćin je u 71.minutu ponovo bio konkretniji. Pola posla po lijevoj strani odradio je Kacić, uposlio Vučinića koji je usamljen sa linije penala uputio dobar udarac koji je ponovo zaustavio Radulović.

U 85. sve dileme su otkonjene. Lakić je u šesnaestercu srušio Đurovića, a za glavnog arbitra Kaluđerovića nije bilo dileme. Sa „kreča“ je pogodio Vučinić i riješio pitanje pobjednika.

Mornar – Mladost 2:0 (1:0)

Bar – Stadion: Topolica. Gledalaca: 400. Sudija Jovan Kaluđerović 7,5. Pomoćnici: Đorđije Ražnatović i Marko Stanković (svi sa Cetinja). Strelci: Marković u 27. i Vučinić u 85. minutu (iz jedanaesterca). Žuti kartoni: Leverda, Kim, Vučinić i Nikolić (Mornar), Miloš Radulović, Lakić i Tomanović (Mladost).

Mornar: Popović, Tomašević, Leverda (od 55. Đurović), Kacić, Vučinić, Šimura, Marković, Kim (od 57. Vukmarković), Nikolić (od 75. Merdović ), Ragipović, Gajević 7.

Mladost: Mileta Radulović, Pejović, Tomanović (od 68. Petričević), Raičević, Muhović (od 57. Kokot 6), Đurišić, Novović (od 79. Radišević -), Vuković, Lakić, Miloš Radulović, Šćepanović.

Bonus video: