„Građani” traže identitet

0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2016. 11:26h

Ove sezone PSV je pobijedio sve tri utakmice kod kuće u Ligi šampiona, Atletiko Madrid je u grupi upisao dva trijumfa i remi u gostima - reklo bi se da je neizvjesnost zagarantovana u duelu bivšeg prvaka Evrope i „kolćonerosa”.

Atletiko je svakako zadovoljan žrijebom koji mu je „poklonio” tim iz Ajndhovena, s kojim je u istoriji do sada igrao dva puta. I oba puta je pobijedio - u grupi u sezoni 2008/09. kada je u Madridu bilo 3:0, a na „Filips areni” 2:1 za tim koji je tada s klupe predvodio Meksikanac Havijer Agire.

Dva rivala sada teško mogu da se porede sa tadašnjim, a pogotovo je uspon imao madridski tim koji je u međuvremenu postao redovan učesnik Lige šampiona i jedan od cjenjenijih protivnika na Starom kontinentu.

"PSV ima naše veliko poštovanje kao tim koji je prepoznatljiv po tome da lansira veliki broj mladih igrača. To rade svake sezone, a u pitanju je ekipa koja igra veoma dobro i koja sve karte baca na napad. Bićemo na velikom ispitu u Ajndhovenu, ali entuzijazam i vjera u sopstvene mogućnosti je tu, želimo da doguramo što dalje u Ligi šampiona", rekao je Dijego Simeone.

Savić na klupi?

Po najavama, Simeone će osim Dijegu Godinu večeras u startnoj postavi šansu dati Hose Mariji Himenesu, iako je Stefan Savić u svakoj utakmici ove sezone pokazao da je pravo pojačanje (Atletiko sa njim na terenu nije primio gol u Primeri).

"Simeone je donio mnogo uspjeha Atletiku i u svakoj utakmici je vidljiv veliki karakter koji ta ekipa ima. Čestitam mu na svemu što je uradio u Madridu do sada. Da li bismo prihvatili 0:0? Kada ne bismo primili gol to bi bilo veoma važno pred revanš", kazao je trener Filip Koku, koji je vratio PSV u nokaut fazu Lige šampiona nakon osam godina.

PSV u 24 meča protiv španskih timova ima četiri pobjede i po 10 remija i poraza, ali je kod kuće do sada izgubio samo od Atletika i Barselone...

Madriđani su, međutim, u istoriji četiri puta igrali u nokaut fazi protiv Holanđana i u sva četiri su eliminisani - po dva puta od Ajaksa i Groningena.

"Prvi meč je presudan. Moramo da budemo oprezni", istakao je Godin.

Siti želi da ispiše istoriju

Istovremeno, u Kijevu će se sastati Dinamo i Mančester siti - Ukrajinci žele da se plasiraju u četvrtfinale prvi put od 1999. godine, a engleski tim da ode među osam najboljih prvi put u istoriji.

Siti u Evropi definitivno za sve ove godine nije uradio ništa, a ovo mu je četvrti pokušaj da se domogne četvrtfinala elitnog takmičenja. Do sada je ispadao od Fenerbahčea (sezona 1968/69) i dva puta od Barselone (2014. i 2015).

"Dinamo je u grupi pokazao koliko je opasan tim i da zna kako da namuči velike ekipe. Idemo u Kijev po dobar rezultat koji bi nas primakao četvrtfinalu", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Problem Dinama je dugačka pauza u ukrajinskom prvenstvu, jer je posljednji takmičarski meč odigrao upravo u Ligi šampiona - 9. decembra 2015. protiv Makabija iz Tel Aviva.

"Jasno je da nismo u dobroj formi. Tačnije, ni ne znamo u kakvoj smo, jer nam fale prave utakmice", priznao je trener Dinama Sergej Rebrov.

Bonus video: