Barsa leti, Juve pokazao zube

65 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi i Luis Suares, Foto: Reuters
Lionel Mesi i Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2016. 22:33h

Dugo je izgledalo da dva favorita, Barselona i Bajern, grabe ka četvrtfinalu u velikom stilu. Na kraju, Katalonci su odradili posao u Londonu protiv Arsenala (2:0), a Bavarci drhte pred revanš protiv Juventusa u Minhenu nakon 2:2 u Torinu.

Lionel Mesi prethodnih šest utakmica nije dao gol Petru Čehu, a od večeras je i proslavljeni češki golman „upisan” - Argentinac je prvo pogodio u 71. minutu nakon kontranapada i sjajne akcije Nejmara i Luisa Suaresa, a onda i u 83. iz penala koji je sam iznudio kada ga je faulirao Matje Flamini. Francuz je skrivio jedanatesterac samo 47 sekundi pošto je ušao u igru...

"Ništa nije riješeno, iako imamo veoma dobar rezultat pred revanš", rekao je Mesi, koji je dao osam golova u pet utakmica protiv Arsenala.

Londonski tim je izgubio utakmicu na sebi svojstven način kada igra protiv velikih timova. Stvorio je mnogo šansi, baš kao i Barsa, a onda je dozvolio da iz kontranapada u tri poteza aktuelni prvak Evrope dođe u zicer. Mesi, naravno, nije oprostio...

"Mislim da smo primiliprvi gol u trenucima kada smo izgledali najbolje na terenu. Slično nam se desilo i prošle godine protiv Monaka - kada izgleda da tražimo pobjedu utakmica ode u drugom pravcu i sve se razbije", poručio je Arsen Venger.

„Tobdžije” su za mnoge bile otpisane i prije prve utakmice na „Emirejtsu”, a tek sada su u bezizlaznoj situaciji. Vengeru izgleda ostaje da se okrene Premijer ligi i FA kupu i dobro poznatom domaćem terenu u Engleskoj, jer Arsenalu borba sa gladijatorima u Evropi baš ne ide.

"Borićemo se, ali je jasno da smo propustili dobru šansu da ovaj meč završi drugačije", istakao je Velšanin Aron Ramzi.

Veliko srce Juvea, Pepu ostaje da se snalazi sa odbranom

Preko 60 minuta Bajern je u Torinu držao čas fudbala, Juve je bio satjeran na svoju polovinu i pored dva gola minusa (strijelci Tomas Miler u prvom i Arjen Roben u drugom poluvremenu)...

A onda se u samo nekoliko sekundi promijenilo sve, a Pep Gvardiola je platio zato što je povjerenje dao 21-godišnjem vezisti Džošui Kimihu, koji je u ovom meču igrao štopera.

Kimih je poklonio „staroj dami” šansu za 2:1 (gol Paula Dibale), a onda je i slabo ispratio Stefana Sturara koji je izjednačio na pas Alvara Morate.

"Nagrađeni smo zato što nismo gubuli nadu ni nakon 0:2. Ako ponovimo sličnu utakmicu i u revanšu imamo šanse za četvrtfinale", rekao je Dibala.

Italijanski šampion je do kraja mogao i da pobijedi, isto je mogao i Bajern, pa je pred revanš na „Alijanc areni” mnogo znakova pitanja, jer Bavarci kada napadaju djeluju previše moćno, ali ne i kada se brane...

"Juve je odličan tim i znali smo da će reagovati nakon 2:0. Dosta toga smo mu mi poklonili pred našim golom i takve greške ne smiju da nam se ponavljaju. Rezultat 2:2 u Torinu sigurno nije negativan i mislim da smo u dobroj situaciji pred revanš", kazao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Masimilijano Alegri je najavio bitku u Minhenu:

"Za prolaz nam treba pobjeda i jurićemo je. Pa šta bude", rekao je trener Juventusa.

Bonus video: