Napoli usporio u trci za Skudeto: Milan odnio bod iz Napulja

0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2016. 22:14h

Ni 11. put zaredom Siniša Mihajlović nije pobijedio Napoli kao trener u Seriji A, ali mu je, ako ništa drugo, bitno usporio put ka Skudetu koji se u Napulju čeka još od 1990. godine.

Srpski stručnjak je upisao šesti remi protiv "azura" (1:1) i taj bod "rosonerima" teško da može nešto da znači u borbi za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer Fiorentina ima osam više...

Ali, milanski velikan je time što je zakinuo Napoli učinio uslugu velikom rivalu Juventusu, koji je i nakon kola u kojem je osvojio samo bod u Bolonji ostao lider za dva koraka ispred Napolitanaca.

Domaćin je na krcatom "San Paolu" uradio dovoljno pred golom gostiju, ali se opet pokazalo da teško pobjeđuje kada Gonsalo Iguain nema svoj dan.

Argentinac, strijelac 24 gola u ligi ove sezone, promašio je nekoliko velikih prilika, ali je Napoli i pored toga vodio pogotkom Lorenca Insinjea uz mnogo sreće u 39. minutu. Ipak, samo pet minuta kasnije poravnao je Đakomo Bonaventura i postavio konačan rezultat.

"Morali smo da pobijedimo poslije ovoliko šansi", rekao je Marek Hamšik.

Da li je Napoli u krizi? Definitivno ima materijala za kritičare, jer nije slavio slavio ni u trećem meču zaredom (nakon minimalnih poraza od Juventusa u ligi i Viljareala u Ligi Evrope).

Milan je, s druge strane, u seriji od osam utakmica bez poraza.

"Mislim da ovaj bod može da bude veoma bitan u borbi za Ligu šampiona", istakao je golman Milana Đanluiđi Donaruma.

Bonus video: