Želio sam da se vratim 2007. godine, ali su "crno-plavi" zadržali Adrijana

152 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Wikipedia.org
Ronaldo, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 22.02.2016. 17:10h

Bivši brazilski fudbaler Luis Nazario da Lima Ronaldo u subotu je bio na "Đuzepe Meaci", na poziv Masima Moratija i kluba je gledao duel Intera i Sampdorije.

Bio je u društvu Žozea Murinja koji je dobio ovacije, a Ronaldo je dočekan - zvižducima Interove Kurve nord.

Nije teško ni zaključiti zašto: Ronaldo je napustio Inter 2002. godine i otišao u Real Madrid (za navijače je to tada bila izdaja), da bi 2007. pojačao gradskog rivala Milan.

"Da li sam očekivao zvižduke? Iskreno, nisam očekivao ništa, tako da me nije iznenadilo. Želio sam da budem na stadionu i to je najvažnije. I nije mi žao što sam bio. Ne mogu da budem ljut na dio navijača koji ili ne zna istinu ili se pretvara da je ne zna", rekao je Ronaldo u intervjuu za "Gazeta delo sport".

A istina je...

"Istina je da sam želio da se vratim u Inter 2007. godine, tadašnjem direktoru Marku Branki sam jasno to stavio do znanja. On mi je tada rekao da mora da razgovara sa Moratijem i sve se odužilo više od sedam dana, jer je moj povratak zavisio od odlaska Adrijana. On je ostao u Interu i tako je sve propalo".

I onda je izabrao Milan.

"U Madridu više nisam mogao da ostanem, a Milan me je uvijek želio i to nije krio, a istovremeno me je zabolio način na koji Inter nije dozvolio da se vratim. Desilo se sve slično kao pet godina ranije kada sam iz Intera otišao u Real, a svi dobro znamo da sam mogao da ostanem", istakao je Ronaldo i konrektno prešao na stvar:

"Očekivao sam da će tada Morati izabrati mene, a ne trenera Ektora Kupera. Ali, bilo je baš suprotno i teško sam se pomirio sa tim. Na kraju sam i shvatio razloge zbog kojih je Morati to uradio i oprostio mu. Zato sam i želio da se vratim u Milano.

Prije meča Intera i Sampdorije Ronaldo je ručao sa Moratijem, a otkrio je i koje su dvije teme bile najbolnije tokom razgovora:

"Imali smo dvije "vruće" teme! Jedna je Kuper, a druga gol u derbiju koji sam postigao u dresu Milana".

Sadašnji predsjednik Intera Erik Tohir je najavio da bi Ronaldo mogao ubuduće da preuzme neku od funkcija u klubu.

"Dopao mi se Inter protiv Sampdorije, a posebno četvorica igrača: Miranda, kojeg sam znao i ranije, Bjabjani, koji me je podsjetio na bivšeg saigrača iz Intera Morijera, samo što je brži. i Još ko? Eder - on je pravi saigrač u napadu za Maura Ikardija, koji je takođe na mojoj listi. Ikardi je pokazao da posjeduje rijedak osjećaj za gol, a i mnogo radi za tim i sebe kada je na terenu", zaključio je Ronaldo.

Brazilac je za Inter igrao pet sezona, a osvojio je Kup Uefa 1998. kada je u finalu bio strijelac protiv Lacija (3:0).

Bonus video: