Venger: Teže je spremiti se za Hal, nego za Barselonu

“Za prvaka Evrope su svi spremni i prirodno koncetrisani. Za Barselonu je najbitnije da moj tim ima nadu i samopouzdanje, jer su oni veliki favoriti”, rekao je Venger
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2016. 16:11h

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da je njegovoj ekipi bilo teže da se spremi za subotnji duel u FA kupu protiv Hala, nego što je to za prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Barselone.

Fudbaleri Arsenala dočekaće sutra u Londonu na “Emiratima” prvaka Evrope u prvoj utakmici osmine finala najjačeg evropskog takmičenja.

“Teže je bilo spremiti se za meč protiv Hala, nego za Barselonu. Za prvaka Evrope su svi spremni i prirodno koncetrisani. Za Barselonu je najbitnije da moj tim ima nadu i samopouzdanje, jer su oni veliki favoriti”, rekao je Venger.

U Arsenalu se nadaju da će im treći dvomeč protiv prvaka Evrope u eliminacionoj fazi Lige šampiona donijeti sreću i da će sjutra protiv Barselone uspjeti da ostvare dobar rezultat u prvoj utakmici.

“Nijedan tim nije savršen, ali oni su blizu toga. Moramo da iskoristimo svaku priliku tokom meča kada imamo šansu za gol”, dodao je Venger.

On je naveo da za meč protiv Barselone zbog povreda neće biti Brazilca Gabrijela, Tomaša Rosickog, Santija Kasorle, Mikela Artete i Džeka Vilšira.

Arsenal i Barselona su se posljednji put sastali prije pet godina u istoj fazi takmičenja, a Katalonci su trijumfovali ukupnim rezultatom 4:3.

U Barseloni najveću opasnost po svoj gol vide u Aleksisu Sančesu.

“Ono što je najveća opasnost kod Aleksisa je to što je nepredvidiv. Odlično dribla, odlično napada, on je veoma jak i dobar igrač”, rekao je Andreas Inijesta.

Utakmica između Arsenala i Barselone igraće se sjutra od 20.45 u Londonu.

Bonus video: