Marić: Vidi se da smo na dobrom putu

"Očekujemo zaista da na pravi način valorizujemo sav uloženi trud u pripremama", kazao je strateg aktuelnog šampiona
82 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.02.2016. 15:46h

Mjesec i po kvalitetnog rada, što pod Golubinjom, što u Antaliji, bili su sasvim dovoljni da se fudbaleri Rudara dobro pripreme i da na proljeće pokušaju da dostignu Mladost u prvenstvu i da u Kupu Crne Gore „guraju” do samog kraja.

Bar tako tvrde u pljevaljskom prvoligašu. Kako god, šefa struke Mirka Marića raduje urađeno tokom zime što bi, kako kaže, trebalo naplatiti dobrim rezultatima na proljeće:

"Očekujemo zaista da na pravi način valorizujemo sav uloženi trud. A da smo na dobrom putu, vidjelo se i u Antaliji, gdje smo protiv jakih rivala igrali sasvim solidno, pa i ostvarili zadovoljavajuće rezultate, iako je taj segment, ipak, bio u drugom planu. Vidjelo se da funkcionišemo kao ekipa, trčanje i disciplina u igri bili su sasvim korektni, i sada samo ostaje da sve to što smo demonstrirali u Turskoj, primijenimo kada je mnogo važnije, već u utorak protiv Lovćena. A onda, naravno, i u nastavku proljećne sezone", kaže strateg aktuelnog šampiona države.

On naglašava da je uglavnom zadovoljan i trenutnim igračkim kadrom, da su se pojačanja uklopila kako treba, ali i da manjih problema ima u zadnjoj liniji gdje će povremeno biti neophodno i malo improvizacije.

"Šta je tu je, gledaćemo da te teškoće savladamo na najbezbolniji način. Pomoći će nam tu naše iskustvo i uigranost, kao i sposobnost pojedinih igrača da pokriju više pozicija u timu. U svakom slučaju, vjerujem da će i Kaluđerović i Alić, ali i naš bivši član Ivan Ivanović koji se prije nekoliko dana vratio iz Kazahstana, dati puni doprinos ostvarenju naših ambicioznih planova u drugom dijelu sezone. Već sa Cetinjanima i oni i svi ostali iz kategorije starosjedilaca, imaće pravu priliku da se pokažu i da proljeće počne upravo onako kako smo i planirali".

Mladi stručnjak ipak upozorava da njegovi fudbaleri, nakon duela sa renomiranim rivalima u Antaliji, a posebno poslije remija sa BATE Borisovom (0:0), sada, kada su u Crnoj Gori, moraju zaboraviti ono čuveno „lako ćemo”. Inače...

"Inače, 'mrka kapa'. Zato toj temi posvećujemo dužnu pažnju ovih dana. Zna se koliko je nezgodna naša liga, da iznenađenja ima na pretek i ni na kraj pameti nam ne smije biti da ćemo nekog dobiti bez mnogo truda. Naravno ni Lovćen, koji je sigurno mnogo ozbiljnija ekipa nego jesenas. Novi trener ih je sada upoznao i posložio, motiva im neće faliti, što znači da se ozbiljnost i maksimalna koncentracija podrazumijevaju. To bi, uz naš kvalitet, valjda trebalo da bude dovoljno za prvi priljećni trijumf".

Marić ne obećava titule, ali žestoku borbu da, i to na oba fronta:

"Na prvi pogled, jasno je da je šansa za trofej veća u Kupu nego u prvenstvu. Tu smo među četiri i ko god nas zapadne u polufinalu, neće biti favorit. Prvenstvo je druga priča. Devet bodova je veliki zaostatak, opet na prvi pogled, teško dostižan, ali ko zna, dugo je proljeće i kao što rekoh, neprijatnih momenata i rezultata uvijek ima. Nadam se da će ih više biti kod Mladosti nego kod nas, i da ćemo to iskoristiti kako valja", zaključuje strateg Rudara.

Bonus video: