Vukotić za Burzanovića i Đalovića: Očekujem da budu vođe

Trener Budućnosti Miodrag Vukotić i najveća pojačanja - Igor Burzanović i Radomir Đalović - iznijeli očekivanja pred nastavak sezone i pred sjutrašnji crnogorski derbi sa Sutjeskom
125 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.02.2016. 13:23h

Uoči sjutrašnjeg velikog crnogorskog derbija sa Sutjeskom i nastavka bitke u Telekom 1. CFL, Budućnost je predstavila najveća pojačanja - Igor Burzanović i Radomir Đalović, nekadašnji reprezentativci, iako u zrelim igračkim godinama, biće veliki aduti podgoričkog tima u borbi za trofej u Kupu i izlazak u Evropu.

Burzanović: Ne odričemo se ni titule

Igor Burzanović (30) , dijete Budućnosti, je četvrti put u plavo-bijelom dresu, a pod Goricu se vraća po treći put - nakon 2009. i 2013. godine.

Interesantno je da sa ekipom Budućnosti u seniorskoj konkurenciji još nije osvojio trofej, iako je 2006. godine, kada je trener bio Miodrag Božović, golovima doprinio osvajanju jesenje titule, a onda je otišao u Zvezdu.

"Iskreno, trofej sa ekipom Budućnosti je razlog zbog kojeg sam se vratio. Imao sam nekoliko ponuda, koje mi nisu išle naruku, a nakon mnogo razgovora sa trenerom Miodragom Vukotićem, odlučio sam da se vratim. Napravili smo dobru ekipu i uradićemo sve da osvojimo bar jedan trofej. Naravno, bliži smo u Kupu, gdje smo u polufinalu, ali nećemo se odreći ni prvenstva", kaže Burzanović.

Budućnost kreće u drugu polusezonu sa 3. pozicije i 12 bodova zaostatka za liderom, ekipom Mladosti.

"Mnogo je važno da krenemo sa pobjedama, jer je sve lakše kada se pobjeđuje, vratila bi se i publika. Igramo derbi protiv Sutjeske, u pitanju je duel dva najveća crnogorska kluba i sigurno nas čeka teška i neizvjesna utakmica. Mislim da smo makar za nijansu bliži pobjedi, jer igramo na domaćem terenu i to nam sigurno daje veće šanse".

Igor Burzanović će prvi put u karijeri igrati sa mlađim bratom - ne sjutra protiv Sutjeske, jer je Marko suspendovan, ali možda već od subote.

"I to je još jedan razlog zbog kojeg sam se vratio. Želja mi je bila da makar bola godine igram s Markom. On je već pokazao, a vjerujem da će tek pokazati kvalitet. Nadam se da ću mu pomoći dodatno, baš kao i ostalim igračima".

Đalović: Prijatno sam iznenađen

Radomir Đalović (33), nekadašnji fudbaler Rijeke, Arminije Bilefeld, Kajzerispora, Amkara i mnogih drugih klubova, prvi put je u CFL-u.

"Prvi put sam tu, mislim da sam stekao dovoljno iskustva i da ću pomoći na pravi način. Budućnost je i u prvom dijelu sezone, uprkos brojim problemima, odradila odličan posao. Ekipa se u polusezoni dodatno pojačala i vjerujem da smo spremni da sve to pokažemo na terenu, počevši od utakmice protiv Sutjeske".

Đalović je 26 puta nosio dres reprezentacije Crne Gore, postigao je sedam golova. Više su dali samo Vučinić, Jovetić i Damjanović.

"Osjećam se odlično, prošao sam kompletan pripremni period, vidjećemo kako će to izgledati sjutra", dodao je iskusni napadač.

Kaže da je prijatno iznenađen sa mlađim fudbalerima, koje je zatekao u Budućnosti.

"Prijatno sam iznenađen i radom i angažovanjem. Vjerujem da će neko od njih u bliskoj budućnosti obući dres A reprezentacije".

Vukotić: Puno nam znače

Utakmica Budućnost - Sutjeska igra se sjutra pod Goricom u 18 časova.

"To je derbi, duel najvećih crnogorskih klubova, utakmica koja se čak i u bivšoj Jugoslaviji čekala s velikim nestrpljenjem. Mnogo je važno da krenemo sa pobjedom, tamo i razmišljamo, iako neće biti lako, jer je Sutjeska u drugom dijelu prve polusezone igrala dobar fudbal, a u pauzi se dodatno pojačala. Ipak, vjerujem u naš kvalitet".

Osim Burzanovića i Đalovića, koji su sigurni starteri, Podgoričane su u polusezoni pojačali i defanzivci Tomislav Pajović i Nikola Vukčević, kao i Ermin Seratlić, Marko Raičević, Vule Vujačić i Milan Mirosavljev.

"Nije lako odmah uklopiti toliko novih fudbalera, ali dobri igrači se uklapaju lakše i vjerujem da će taj proces proći što brže", ističe Vukotić.

Od Burzanovića i Đalovića očekuje da budu prave vođe.

"U pitanju su prekaljeni fudbaleri, koji su mnogo toga prošli u karijerii i značiće nam puno. Imaju kvalitet, bitno je da to pokažu na terenu, očekujem od njih da pomognu timu i da budu prave vođe", zaključio je Vukotić.

Iz FK Budućnosti su na koneferciji za novinare poželjeli brz oporavak navijačima koji su povrijeđeni na putu za Makedoniju u sukobu "varvara" sa navijačima Škendije.

Bonus video: