Toti na kraju sezone postaje direktor Rome

„Postoji šansa da nastavi da igra i poslije juna, ali to će riješiti predsjednik Palota u razgovoru sa Franćeskom“, rekao je generalni menadžer Rome Mauro Baldisoni za „Skaj Italija“
1 komentar(a)
Toti, Foto: Beta/AP
Toti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2016. 10:27h

Kapiten fudbalera Rome Franćesko Toti na kraju sezone završiće karijeru i postati direktor kluba, rekao je danas generalni menadžer Mauro Baldisoni.

Baldisoni je izjavio da će Princ Rima najmanje narednih šest godina biti na funkciji direktora.

„Postoji šansa da nastavi da igra i poslije juna, ali to će riješiti predsjednik Palota u razgovoru sa Franćeskom. Predsjednik je već rekao da će Toti imati svoje mjesto u klubu. Kod nas se ništa nije promijenilo poslije posljednjih dešavanja, Toti će se vratiti u tim za sljedeći meč“, rekao je Baldisoni za „Skaj Italija“.

Čelnik „vučice“ ističe da klub nije pokazao nepoštovanje prema Totiju oko produžetka saradnje, iako bi legendarni fudbaler volio da nastavi da igra.

„Imamo veliko poštovanje prema Franćesku. Postavio je mnogo rekorda u Romi i smatramo da je najbolji fudbaler u istoriji italijanskog fudbala“, zaključio je Baldisoni.

Toti će u septembru proslaviti 40. rođendan, a cijelu karijeru je proveo u rimskom klubu za koji je odigrao 749 utakmica i postigao 300 golova, a uz to je osvojio titulu Serije A i po dva Kupa i Superkupa Italije.

Bonus video: