Čelsi se poigravao sa rezervistima Sitija, ispao Totenhem

0 komentar(a)
Vilijan i Eden Azar, Foto: Reuters
Vilijan i Eden Azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2016. 18:06h

Mančester siti je stigao u London na megdan Čelsiju s namjerom da ispadne iz FA kupa! To je zaključak kada se pogleda sastav koji je izveo Manuel Pelegrini u okršaju sa velikim rivalom u osmini finala najstarijeg takmičenja na svijetu.

Bez pola odbrane (igrali su Kolarov i Sabaleta), bez Jaje Turea, Davida Silve, Rahima Sterlinga, Vensana Kompanija, Serhija Aguera..., Siti se držao do poluvremena, a onda je razbijen - na "Stamford bridžu" je bilo 5:1.

Dijego Kosta je donio prednost "plavcima" u 35, izjednačio je 19-godišnji Francuz David Fopala već u 37, ali je samo bilo pitanje trenutka kada će "građani" posustati.

U nastavku je prvo Vilijan u 48. vratio prednost Čelsiju, Gari Kejhil je u 53. riješio pitanje oko plasmana, a do kraja su se upisali i Eden Azar i Bertran Traore. Oskar je kod rezultata 4:1 promašio penal...

Belgijanac je pored pogotka upisao i namjestio dva gola, i to je prvi put da je asistirao kod dva pogotka još od marta 2014. godine.

A Blekburn je poveo na "Ivud parku", a bolje da nije - igrači Vest Hema su se razljutili, napunili mrežu domaćina i pobjedom 5:1 se domogli četvrtfinala.

Član Čempionšipa je u 20. minutu stigao do vođstva preko Bena Maršala, već u 26. je izjednačio Viktor Mozes, a u 36. preokrenuo Dimitri Paje.

U drugom poluvremenu je na scenu stupio Emanuel Emenike, koji je dva puta zatresao mrežu Džejsona Stilija, da bi tačku stavio Paje drugim pogotkom u 91. minutu.

Totenhem je eliminisan - bio je bolji Kristal Palas. Jedini gol na "Vajt Hart lejnu" postigao je Martin Keli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Palas je tako među osam najboljih u FA kupu prvi put još od 1995. godine, dok je protiv Totenhema u gostima pobijedio nakon 19 godina, dok je Keli na gol čekao još od novembra 2011.

Odman nakon duela Čelsija i Sitija obavljen je žrijeb za četvrtfinale.

Čelsi ide u goste Evertonu, Arsenal će, ako eliminiše Hal, igrati protiv Votforda, a sastaće se i Reding - Kristal Palas, te Vest Hem sa boljim iz duela Šruzberi - Mančester junajted.

Rezultati

Čelsi - Mančester siti 5:1

Kosta 35, Vilijan 48, Kejhil 53, Azar 67, Traore 90 - Fopala 37.

Blekburn - Vest Hem 1:5

Maršal 20 - Mozes 26, Paje 36, 90+1, Emenike 64, 85.

Totenhem - Kristal Palas 0:1

Keli 45+1.

Subota

Arsenal - Hal 0:0

Reding - VBA 3:1

Votford - Lids 1:0

Bornmut - Everton 0:2

Ponedjeljak

Šruzberi - Mančester junajted (20.45)

Bonus video: