Bajern slavio nakon preokreta, Levandovski daje gol po meču

Najmlađi trener u istoriji Bundeslige, 28-godišnji Nagelsman zabilježio prvu pobjedu u drugoj utakmici na klupi Hofenhajma, Levandovski postigao ove sezone gol protiv svakog rivala u ligi
0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2016. 16:47h

Bajern je uspio da slomi jak otpor novajlije Darmštata na "Alijanc areni". Gosti su poluvrijeme riješili u svoju korist, ali već početkom nastavka Tomas Miler je stvari vratio u egal.

Miler je potom pogodio za preokret, a konačan rezultat postavio je najbolji strijelac dosadašnjeg toka Bundeslige, Poljak Rober t Levandovski, sa prosjekom gol po meču (22 gola).

A da je doniijela ispravnu odluku da ne čeka ljeto da bi imenovala Julijana Nagelsmana za glavnog trenera, pokazali su rezultati upravi Hofenhajma. Nagelsman, najmlađi trener u istoriji Bundeslige, je vodio ekipu do pobjede nad neugodnim Majncom, i u dva kola je sakupio četiri boda.

I Borusija Menhengladbah je slavila pred svojom publikom u 22. kolu, ranim golom Sirijca Dauda, dok Verderu slijedi teška borba za opstanak nakon poraza na gostovanju novajliji, Ingolštatu.

Herta je u Berlinu remizirala sa Volfsburgom.

Rezultati:

Borusija M. - Keln 1:0 (Daud 9)

Bajern - Darmštat 3:1 (Miler 49, 72, Levandovski 84 - Vagner 26)

Herta - Volfsburg 1:1 (Kalu 60 - Šafer 53)

Hofenhajm - Majnc 3:2 (Amiri 13, Ut 68, 76 - Kordoba 11, Samperio 78)

Ingolštat - Verder 2:0 (Hubner 12, Hinterzer (penal 90)

Nedjelja: Bajer -Borusija D. (15.30 h), Hanover - Augsburg, Šalke - Štutgart (17.30).

Petak: Ajntraht - Hamburger 0:0.

Bonus video: