Božović: Želimo da postavljamo nove rekorde

0 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 19.02.2016. 15:57h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da želi da njegov tim i u drugom dijelu Super lige Srbije nastavi sa rekordima i ostane zabilježen u istoriji.

Utakmica 23. kola između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana na programu je sjutra od 14. sati na stadionu Rajko Mitić.

"Očekujemo još jednu pobjedu i sve drugo bi bilo iznenađenje. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali treba to da potvrdimo i na terenu. Imamo 19 pobjeda u nizu, ali želimo da napredujemo još više i da naravno da postavimo nove rekorde i ostanemo zabilježeni u istoriji Crvene zvezde", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da nema kadrovskih problema pred sjutrašnju utakmicu i istakao da od starta utakmice njegov tim mora da nametne svoj tempo igre.

"Mi smo domaćini i mi smo Crvena zvezda. Trebalo bi da nametnemo svoj tempo. Treba da natjeramo protivnika da razmišlja o nama. Potpuno zavisimo od naše igre", rekao je crnogorski stručnjak i dodao da je tim jači nego u jesenjem dijelu šampionata.

"Novim igračima smo dobili konkurenciju u ekipi i to bi trebalo da doprinese kvalitetu. Mislim da smo jači nego jesenas i očekujem da igramo još bolje u nastavku sezone", zaključio je Božović.

Terzić: Nismo osvojili titulu, a priča se o Ligi šampiona

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pozvao je na oprez sa pričom da crveno-bijeli još uvijek nisu osvojili titulu, ali da će, ukoliko se to ostvari, glavni cilj biti plasman u Ligu šampiona.

"Moramo da budemo svjesni da još nismo osvojili titulu. Hajde da najprije osvojimo i da se malo radujemo tituli. Šest godina je bila misaona imenica među navijačima Crvene zvezde, a sada se olako prelazi preko toga i svi pričaju o Ligi šampiona. Istina je da je Liga šampiona cilj svih nas koji radimo na tom projektu i svih navijača, ali to neće biti lak put", rekao je Terzić za klupski sajt.

Terzić je dodao da bi bio zadovoljan i učešćem u grupnoj fazi Lige Evrope naredne sezone.

Učinićemo sve, daćemo svoj maksimum da uđemo makar u Ligu Evrope jer to bi nam značilo ne samo kroz finansijske brojke, već i zbog radosti za armiju navijača. Ipak, idemo korak po korak".

On je dodao da se uskoro očekuje potpis Vukašina Jovanovića za Zenit iz Sankt Peterburga.

"Jovanović se nalazi u Sankt Peterburgu na medicinskim pregledima. Juče smo usaglasali uslove, i danas, najkasnije sjutra, potpisaće za Zenit", jasan je bio Terzić, a potom se osvrnuo na status Džošue Parkera.

"Sa Kairatom smo dogovorili sve detalje oko Parkera, Zvezda bi dobila 50.000 eura za pozajmicu i još 150.000 eura, ukoliko bi htjeli da ga otkupe. Parker je dobio izvanredne uslove takođe, 20.000 eura na potpisu i još 200.000 kroz platu. Međutim, Parker ima problem oko starateljstva nad sinom", naveo je on.

Prema njegovim riječima transfer Parkera je za sada odložen zbog kompleksne situacije sa sudom u Londonu.

"On 22. februara ima suđenje u Londonu, a sud ga je uslovio daljinom boravka. Moraćemo da sačekamo još par dana dok se završi to ročište", rekao je Terzić i dodao da za Vereda postoji interesovanje Astre Đurđu i Dinama iz Bukurešta.

"Vered se nije dogovorio oko svojih finanisijskih uslova i narednih dana riješićemo i njegov status".

Bonus video: