Konte: Niste sposobni da postignete gol čak ni na namještenoj utakmici!

0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.02.2016. 13:05h

Na dan pripremnog ročišta za suđenje optuženima (ima ih ukupno 115, među kojima su bivši i sadašnji fudbaleri i treneri, Konte, Sinjori, Mauri, Milaneto, Kolantuono, Mecaroma, Pelisije...) za navodno učešće u namještanju utakmica u Italiji, jedan od optuženih, selektor Italije Antonio Konte (čiji su advokati tražili ubrzan proces, kako bi se sve završilo prije Evropskog prvenstva) se našao u centru novih optužbi.

U knjizi novinara Skaj sporta Darija Nikolinija ("Sportska nepravda. Čudan slučaj dr Palacija i mister Kontija") objavljene su izjave dvojice bivših igrača Barija, Vinćenca Santoruva i Masima Gancija, iz vremena kada ih je vodio upravo Konte. Obojica igrača su dio istrage o namještanju utakmica.

U knjizi su govorili o utakmici Serije B između Kjeva i Barija, koja je u Veroni odigrana 1. juna 2008. godine i završena bez pobjednika 2:2.

Kjevu je bio dovoljan bod da osigura prvo mjesto i plasman u Seriju A...

"Niste sposobni da postignete gol čak ni na namještenoj utakmici", prenio je Santoruvo navodne riječi Kontea, tokom utakmice u Veroni, pri rezultatu 2:1 za Kjevo.

Autor knjige govori o mnogim detaljima pomenute afere, koji su ostali u zapećku istrage.

Remi između Kjeva i Barija je, navodno, bio dogovoren, svjedoče dvojica bivših igrača Barija, a dogovorili su ga igrači i treneri dva tima, i predsjednik Barija, Vinćenco Matareze.

Motiv namještanja, kako se navodi, nije bilo klađenje (iako nije isključeno da je neko iskoristio i da to uradi, piše autor), već namjera tadašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Italije Antonija Matarezea, inače rođenog brata predsjednika Barija, da na toj utakmici uruči pehar igračima Kjeva za osvojenu Seriju B i plasman u Seriju A!

Navodno, predsjednik FS Italije je 1. juna treba da bude u Veroni i zbog nekih drugih razloga, pa mu je bilo zgodno da usput uruči i pehar, zbog čega je, piše u knjizi, tražio od brata da igrači Barija ne "kiksaju" i slučajno pobijede...

Predsjednik Barija je nekoliko dana prije meča to saopštio igračima i treneru Konteu, koji je, kako tvrdi Santoruvo, u finišu prvog poluvremena, kod vođstva Kjeva od 2:1, zbog toga i zezao svog igrača...

U drugom poluvremenu je Bari uspio da izjednači, iz penala, koji je postigao upravo Santoruvo, a faul je bio zaista komičan, kao što se može vidjeti iz izvještaja sa utakmice.

Sumnjivo je i to što se Santoruvo nije radovao izjednačujućem golum a ovu priču je potvrdio i Ganci.

Sada se čeka reakcija Matazerea, i posebno Kontea...

Bonus video: