Nikšićko pivo fan kup igra se za 10.000 eura

Najveće amatersko sportsko takmičenje u Crnoj Gori, „Nikšićko pivo fan kup”, održaće se i ove godine uz nagradni fond novčanih i robnih nagrada u iznosu od 10.000 eura, koje obezbjeđuje organizator, pivara „Trebjesa” DOO
112 pregleda 0 komentar(a)
Nikšićko pivo fan kup, Foto: Trebjesa
Nikšićko pivo fan kup, Foto: Trebjesa
Ažurirano: 19.02.2016. 12:54h

Najveće amatersko sportsko takmičenje u Crnoj Gori, „Nikšićko pivo fan kup”, održaće se i ove godine uz nagradni fond novčanih i robnih nagrada u iznosu od 10.000 eura, koje obezbjeđuje organizator, pivara „Trebjesa” DOO.

U najavi drugog izdanja „Nikšićko pivo fan kup 2016”, održana je konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali predstavnici pivare i organizacionog odbora, Natalija Milić, Boris Sekulić i Gavrilo Stojanović, te v.d. direktora Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović, Mladen Kotri ispred Fudbalskog saveza Crne Gore, i Vladimir Tomović, član ekipe FK Podgorica 2014, osvajača premijernog takmičenja „Nikšiko pivo fan kup 2015”.

"Prošlogodišnji Fan kup bio je najmasovnije takmičenje u Crnoj Gori, što nas obavezuje da budemo još bolji u ovoj godini. Imaćemo veliku podršku od Uprave za mlade i sport, ali i Fudbalskog saveza, uz iste propozicije i pravila kao prošle godine. Razlika će biti u većem broju nagrada za gledaoce, što će nadamo se uticati i na atmosferu na tribinama. Prošle godine od marta do oktobra odigrano je oko 130 utakmica u izuzetnoj sportskoj atmosferi i fer-pleju. Učestvovalo je 1.400 igrača na četiri kvalifikaciona turnira u Budvi, Nikšiću, Beranama i Podgorici, kao i na završnom turniru", obavijestila je Milić.

A kao i prošle godine, prvi kvalifikacioni turnir odigraće se u Budvi, za koji se ekipe mogu prijavljivati od 22. do 29. februara. Prve utakmice u Budvi odigraće se 12. i 13. marta.

"Domaće takmičenje dio je regionalnog Balkan kupa, na kojem učestvuju pobjednici turnira koje organizuju pivare iz koncerna kojem pripada i pivara „Trebjesa”. Pobjednik „Nikšićko pivo fan kupa 2015”, FK Podgorica 2014, učestvovače u maju u Sofiji na regionalnom Balkan kupu. Biće to sjajno iskustvo za našu ekipu, za promociju pivskih brendova u prisustvu proslavljenih fudbalskih asova. I naravno nadamo se medalji u Sofiji", dodao je Stojanović.

U prethodnoj sezoni u pivarinom Kupu nastupilo je 118 ekipa.

"Čestitamo organizatorima, ali i svima koji su učestvovali, jer sve što krasi sport prezentovano je prošle godine. Više od 1.400 aktera a takmičenje je prošlo bez ijednog incidenta. Ove sezone očekujem još više učesnika, ali i da učvršćuju fer-plej, uz čestitke kompaniji što je u promociju krenula kroz ulaganja u amaterski sport", rekao je Vušurović.

Ove sezone je i FSCG obećao veće učešće u organizaciji takmičenja.

"Crna Gora je bogatija za još jedno fudbalsko takmičenje. Podatak da se preko 1.400 igrača sportski nadmetalo bez incidenta u organizaciji i takmičenju, nameće i FSCG obavezu da se aktivnije uključi. Prošle godine je postignut apsolutni uspjeh, a ove sezone očekujemo još veći odziv ekipa", istakao je Kotri.

U Sofiju po medalju

Pobjednik prvog Kupa, FK Podgorica 2014, predstavljaće Crnu Goru na Balkan kupu u Sofiji. I pobjednik ovosezonskog turnira naredne godine igraće regionalni turnir. U Sofiji će u maju, osim domaćina, igrati i pobjednici takmičenja iz Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Imamo samo pohvale organizatoru na sjano organizovanom takmičenju u četiri grada. Osvojili smo turnir u konkurenciji 118 ekipa. Pozivam sve ekipe da se prijave ove sezone, a što se tiče nastupa na Balkan kupu, sigurno da neće biti lako. Mi ćemo samo obećati da ćemo dati sve do sebe da na najbolji način prezentujemo naš fudbal i Crnu Goru, i da ćemo pokušati da osvojimo turnir u Sofiji. Naravno, i ove sezone će naša ekipa igrati u ovom takmičenju, naglasio je Vladimir Tomović.

Bonus video: