Manćini precrtao Stevana Jovetića

0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Gazeta delo sport
Jovetić, Foto: Gazeta delo sport
Ažurirano: 18.02.2016. 20:17h

Dolaskom Edera (iz Sampdorije, u zimskom prelaznom roku) i povratkom u formu Palasija, trener Intera Roberto Manćini je otpisao Stevana Jovetića i Adema Ljajića, piše Tutosport.

Nakon debakla u gradskom derbiju protiv Milana (0:3), u kojem su bili starteri, Jovetić i Ljajić su u naredna tri meča zajedno sakupili osam minuta na terenu!

Jovetić nije odigrao ni minit (i zbog problema sa mišićem), dok je Ljajić morao da se zadovolji sa nekoliko minuta protiv Kjeva i Verone.

Kako piše Tutosport, Manćini je na taj način odabrao kako želi da igra u budućnosti, posebno do kraja ove sezone, jer smatra da su Eder i Palasio kompatibilniji za igru Ikardija u napadu.

Uz to, da bi Jovetić i Ljajić ostali u Interu i naredne sezone, milanski klub na ljeto mora Mančester sitiju i Romi da isplati ukupno 25 miliona eura kako bi otkupio njihove ugovore. Što nije zanemarljiva stavka, s obzirom na finansijske probleme koje ima Inter (417 miliona trenutnog duga).

Tutosport navodi da bi problemi Intera ako se ne plasira u Ligu šampiona bili još veći, i da zbog toga klub razmišlja kako da se oslobodi dogovora sa Sitijem i Romom.

Što se Ljajića tiče, Inter ima pravo da ga otkupi, što znači da ne mora.

Situacija sa Jovetićem je drugačija, jer obavezni otkup u dvogodišnjoj pozajmici startuje ako naš reprezentativac odigra barem jednu utakmicu u sljedećoj sezoni ili ako Inter ne bude slabije plasiran od 17. mjesta na kraju ove kalendarske godine...

Tutosport navodi da je potrebno da Inter pregovara ponovo sa Sitijem oko Jovetića, ali je teško da će na drugoj strani naći raspoloženog sagovornika, jer premijerligaš računa da će za Jovetića inkasirati sigurnih 14,5 miliona eura.

List piše da je na Interu, preko menadžera Jovetića, da pronađe neko novo rješenje za crnogorskog napadača, moguće ponovo u Premijer ligi, jer je Jovetićev menadžer Falji Ramadani u januaru, navodi Tutosport, već „opipavao puls” na Ostrvu...

Bonus video: