Kavani donio slavlje u Parizu, Benfika do pobjede u sudijskoj nadoknadi

0 komentar(a)
Edinson Kavani, Foto: Reuters
Edinson Kavani, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2016. 21:51h

Pari Sen Žermen ide u London sa golom prednosti protiv Čelsija, ali je utisak da evidentan kvalitet više koji ima u odnosu na "plavce" nije iskoristio do kraja u prvom duelu osmine finala.

U Gradu svjetlosti je bilo 2:1, i to je rezultat koji može da zadovolji i jedne i druge, iako je francuski šampion stvorio mnogo prilika. Tim Lorana Blana je mogao je da pobijedi i sa makar dva gola prednosti, a onda je u finišu rizikovao i da bude kažnjen kada je pokušao Pedro Rodriges na drugoj strani.

"Pitate me da li mi se dopao Čelsi? Jeste, s drugim trenerom je došlo i do nekih promjena, ali ja bih radije pričao o svom timu. PSŽ mi se više dopao", rekao je Blan i dodao:

"Imali smo dominaciju, a Čelsi je svoju šansu tražio iz kontranapada. Revanš će biti već druga priča", kazao je trener Parižana.

Junak "svetaca" je Edinson Kavani, momak koji je odavno nezadovoljan u Parizu i koji je nakon pogotka izbacio iz sebe sav bijes. Valjda je zato i proklizao u slavlju gotovo do Blana...

Kavani je pogodio u 78. minutu (ušao je u 74. umjesto Lukasa Moure) i pokazao kakav je golgeter - iskoristio je maestralno dodvanje Anhela di Marije i matirao kroz noge Tiboa Kurtou. Belgijanac je odmah nakon pogotka Kavanija odbranio zicer Zlatanu Ibrahimoviću, strijelcu prvog gola za PSŽ.

Ibra je pogodio iz slobodnog udarca u 39. uz pomoć Džona Obi Mikela, a Nigerijac se iskupio u posljednjim sekundama poluvremena kada je izjednačio tek drugim golom u Ligi šampiona u karijeri.

"Rezultat nije povoljan po nas, ali bilo je dosta stvari u igri koje mogu da nas učine zadovoljnim. Nadigravali smo se protiv jake ekipe, mogli da prođemo i bolje, ali realno moglo je da bude i gore. U mečevima nokaut faze je sve pitanje gola u gostima. Mi smo ga postigli i sada imamo šansu. Sve će, ipak, biti uzalud ako ne pobijedimo u Londonu", kazao je Gus Hidink, kojem je ovo prvi poraz od kada se vratio na klupu Čelsija.

Mečevi PSŽ-a i Čelsija, ako ništa drugo, nikada ne razočaraju - ovo je ukupno petiu međusobni duel i do sada je palo ukupno 15 golova. Nema sumnje da će na „Stamford bridžu” za tri sedmice sve da pršti...

"Poklekli smo u finišu, bilo nam je sve teže da se odbranimo. Moramo da budemo sigurniji u odbrani, nedostaju neke sitnice koje na kraju odluče pobjednika", rekao je Bane Ivanović.

A prednost pred revanš ima i Benfika, koja je u Lisabonu savladala Zenit u sudijskoj nadoknadi - strijelac je bio Žonas (1:0).

"Mnogo ranije smo zaslužili gol, jer smo potpuno kontrolisali utakmicu. Igrali smo sa malo rizika, zatvorili smo kontranapad Zenita, jer smo znali da je tu najopasniji", kaže trener Benfike Rui Vitorija.

Bonus video: