Zidanov Real kreće iz Rima: Naravno, cilj je trofej

Real Madrid sjutra veče gostuje Romi u prvom meču osmine finala Lige šampiona i apsolutni je favorit za prolaz dalje
3 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2016. 09:51h

Svi putevi vode u Rim, ali kad su u pitanju Liga šampiona i trenerska karijera Zinedina Zidana onda su "vječni grad" i stadion "Olimpiko" rezervisani za početak.

Real Madrid sjutra veče gostuje Romi u prvom meču osmine finala Lige šampiona i realno gledajući apsolutni je favorit za prolaz dalje, ali Rimljani prevođeni povratnikom na klupi Lućanom Spaletijem, ali i asovima poput Franćeska Totija, Danijele de Rosija ili Edina Džeka vjeruju da četvrtfinale nije nemoguća misija.

"Liga šampiona uvijek izaziva posebne emocije, osvojio sam dva trofeja, kao igrač sa Realom i kao pomoćni trener, ali sam sa Juventusom gubio dva finala. Svaki igrač sanja da osvoji ovaj trofej i Svjetsko prvenstvo, spremni smo i zašto da krijemo, ambicije su nam maksimalne", izjavio je Zidan za zvanični sajt UEFA.

Jednom od dva Zidanova poraza u finalu Lige šampiona "kumovao" je Crnogorac, Peđa Mijatović, koji je noseći dres Reala 1998. postigao pobjedonosni gol protiv Juventusa u Amsterdamu.

Zidan na sjutrašnjem meču neće moći da računa na već duže vrijeme povrijeđenog Gareta Bejla, a dobra vijest za navijače Madriđana je oporavak standardnog lijevog beka Marsela.

Rimljani se, ipak, nadaju čudu, a zimsko pojačanje iz Đenove Dijego Peroti ističe da šansa postoji, posebno u prvom meču.

"Real je uz Barselonu i Bajern favorit za trofej, ali mi na Olimpiku možemo sve. Veliki zadatak je na nama sa sredine terena, ako dobijemo tu bitku, sve je moguće", izjavio je Peroti.

U sjenci rimskog duela prvi meč osmine finala igraće Gent i Volfsburg, a njemački vicešampion je veliki favorit da se plasira u četvrtfinale.

Oba duela počinju u standardnom terminu od 20.45 sati.

Bonus video: